Nikola Grbić se rastao sa Veronom, želi ga Milano

Vesti odbojka 13. maj. 201914:26 > 14:35
Podeli:
Foto: Lega Pallavolo

Nikola Grbić nije više trener Verone. Selektor srpskih odbojkaša sporazumno je raskinuo ugovor sa klubom u kojem je proveo dve i po godine.

Predvodeći odbojkaše iz grada Romea i Julije, Grbić je u dva navrata završio sezonu kao petoplasirani, da bi ovu njegova ekipa okončala na šestom mestu. Maksimalan domet u Kupu Italije za Veronu je bilo četvrtfinale.

Po pisanju italijanske štampe, Grbić je na meti Milana, pošto je odlaskom Andree Đanija u Modenu, ostala prazna klupa petoplasiranog kluba italijanske Serije A.

Sa druge strane, kormilo Verone već je preuzeo Bugarin Radostin Stojčev, koji je verovatno čelnicima svog novog kluba obećao i ostanak Mateja Kazijskog, ali i dolazak još nekih kvalitetnih igrača.

Trenerska vrteška na Čizmi uveliko traje. Tako je pre dva dana objavljeno da je Andrea Gardini, sada već bivši trofejni trener ZAKSE iz Keđeržina, seo na klupu novog-starog superligaša Pjaćence.

Ostaje da se vidi sudbina Lorenca Bernardija i Ferdinanda De Đorđija, na klupama Peruđe i Lubea, jer bi „merkato” mogao dodatno da se ustalasa, ako neko od njih dvojice dobije otkaz. Jedini, koji je siguran na klupi „velike četvorke” je Anđelo Lorenceti, trener Trentina.