Odbojkaši u Milanu, Luburić: Zaslužujemo finalni turnir

Vesti odbojka 19. jun. 201917:13 > 17:13
Podeli:
FIVB

Srpski odbojkaši Dražen Luburić i Nikola Jovović nadaju se dobrim rezultatima na predstojećem četvrtom turniru Lige nacija, koji će Orlovi igrati u Italiji protiv domaćina, Poljske i Argentine.

Srpska ekipe je trenirala u utorak u dvorani Pala Lido u Milanu, ali ne u velikoj dvorani, već u sali za trening.

Posle propuštena prva dva vikenda, Luburić i Jovović su se pridružili timu pred utakmice u Portugaliji, gde je Srbija zabeležila sve tri pobede.

„Možemo biti veoma zadovoljni sa tri pobede koje smo ostvarili, ekipa igra sve bolje. Sledi jedan od jačih turnira i moramo veoma ozbiljno da pristupimo predstojećim mečevima. Italija je igrala vrlo dobro, tu su Poljska i Argentina… Na nama je da se potrudimo jer ovi momci zaslužuju plasman na završni turnir, pokazali su to dosadašnjim igrama, iako ima vrlo mladih momaka, videlo se da mogu da iznesu prilično veliki teret. Nadam se da ćemo se plasirati“, rekao je Luburić u Milanu.

Srbija je trenutno osma u poretku, sa učinkom 5-4.

„Odmorili smo se od puta i teških utakmica u Portugalu. Mnogo setova su i momci odigrali pre toga. Ekipa je voljna da radi, željna dokazivanja i pobeda. Biće ovo proba da vidimo na kom smo nivou. Pokazali smo da možemo da pobedimo i bolje ekipe„, kazao je Jovović i dodao:

„Ima još šest utakmica do kraja, veoma bih voleo da odemo na završni turnir, ali sve to je još mnogo daleko. Zavisi od utakmice do utakmice. Po nas je najbolje da tako igramo“.

Srbija će u prvom kolu, u petak, igrati protiv Italije od 20 časova (SK1). U drugom kolu, u subotu, rival će joj biti Poljska od 17 časova (SK1), a u poslednjem, trećem kolu, u nedelju u istom terminu, Argentina (SK2).