Ognjenovićeva pred vratima Vakifbanka

Vesti odbojka 21. jun. 201923:15 > 23:23
Podeli:
FOTO: CEV

Maja Ognjenović (35), legendarna srpska odbojkašica, po svemu sudeći raskinuće ugovor sa moskovskim Dinamom i potpisati novi sa slavnim Vakifbankom.

Vest koju su juče objavili pojedini turski mediji, potvrdila je za Sport Klub i jedna od najboljih odbojkašica na svetu.

Nije još ništa zvanično, ali se nadam da će uskoro biti, pregovori između klubova su u završnoj fazi”, rekla je Maja.

S obzirom na činjenicu da je u februaru ove godine, Ognjenovićeva produžila ugovor sa Moskovljanima, sa kojima je odbranila titulu šampiona Rusije, jasno je da će Turci morati da plate debelo obeštećenje za dovođenje srpske odbojkaške dive.

Do konačnog potpisa, čeka se dogovor klubova, a Maja bi u dresu Vakifa, koji je u poslednjih devet godina bio četiri puta prvak Evrope, mogla da dosanja san o osvajanju Lige šampiona.

Gigant iz Istanbula je ovog leta potpuno renovirao tim, a pre Ognjenovićeve, u klub su došle Šveđanka Izabel Hak, Brazilka Gabrijela Braga, popularna Gabi, a ugovor je produžila još jedna srpska zvezda, Milena Rašić. Ekipa, koju sa klupe vodi Italijan Đovani Gvideti, šampion je planete, ali i Turske, a u narednoj sezoni pokušaće da osvoji sve četiri krune, što im je pošlo za rukom 2018. godine.