Kineskinje sa drugim timom na F6 u Nanđingu

Vesti odbojka 2. jul 201913:11 > 13:13
Podeli:
Foto: FIVB

Odbojkašice Kine igraće sa drugom postavom na finalnom turniru Lige nacija, koji sutra počinje u Nanđingu.

Ova vest izazvala je čuđenje svetske odbojkaške javnosti, ali i trenera ostalih selekcija učesnica „fajnl-siksa”, koji su na konferenciji za novinare u Nanđingu uz dosta ironije komentarisali novu situaciju sa selekcijom Kine.

Odluka stručnog štaba olimpijskih šampionki, da F6 propuste Džu Ting, Ding Sija, Li Jingjing, Juan Sinjue, Jan Ni, Džang Čangning, Vang Menđije i Ženg Čunleji, obrazložena je činjenicom da su se neke najbolje kineske odbojkašice požalile na povrede, pa im je „selektorka” Dženi Lang Ping odredila pauzu, do početka priprema za olimpijske kvalifikacije.

U svakom slučaju, Kina će prilično oslabljena sutra (13.30) na megdan Turskoj, a u petak i Italiji u A grupi, gde im se sada ne daju velike šanse za plasmanom u polufinale.

Zanimljivo je i to da će ekipu voditi An Đijađije, jedan od asistenata legendarne Lang Ping, koji je sedeo na klupi Kine i tokom tradicionalnog turnira u Montreu.

Finalni turnir druge Lige nacija počinje sutra (sreda), uz direktne prenose na Sport Klubu HD. U 9 časova na programu je meč B grupe između Brazila i Poljske, a od 13,30 časoav sastaju se Kina i Turska. Na turniru učestvuju još i selekcije SAD i Italije.