Terzić saopštio spisak: Vraćaju se svetske šampionke

Vesti odbojka 3. jul 201911:18 > 11:19
Podeli:
FIVB

Selektor odbojkašica Srbije Zoran Terzić saopštio je spisak igračica koje će povesti na Pale na pripreme za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

Svetske i evropske šampionke u četvrtak putuju u Pale u Republiku Srpsku, gde će trenirati do 18. jula.

Selektor Zoran Terzić saopštio je spisak od 17 igračica. Poziv su dobile tehničari Maja Ognjenović, Slađana Mirković i Emilija Antanasijević, korektori Tijana Bošković i Ana Bjelica, libera Silvija Popović i Teodora Pušić, blokeri Stefana Veljković, Maja Aleksić, Mina Popović i Maja Savić, primači Brankica Mihajlović, Jelena Blagojević, Bjanka Buša, Bojana Milenković, Katarina Lazović i Sara Lozo.

U odnosu na sastav koji je igrao poslednja dva vikenda Lige nacija na spisku su ostale samo Maja Aleksić, Maja Savić, Katarina Lazović i Sara Lozo. Prvi put sa reprezentacijom će biti Maja Ognjenović i Silvija Popović. Ostale igračice su bile u timu na početku Lige nacija.

Od devojaka koje su osvojile titulu u Japanu nema Milene Rašić, Bojane Živković i Tijane Malešević koje su dobile slobodno u dogovoru sa selektorom. Jovana Stevanović nije se odazvala na poziv pred Ligu nacija.

Seniorke Srbije će na turniru A grupe Interkontinentalnih kvalifikacija za OI Vroclavu odigrati protiv Tajlanda, Portorika i Poljske. Turnir je na programu od 2. do 4. avgusta.