Kolaković za SK: Želimo do medalje u Čikagu

Vesti odbojka 3. jul 201918:27 > 18:30
Podeli:
Adam Nurkiewicz, Bongarts

Izabranici Igor Kolakovića, odbojkaši Irana, napravili su ogroman uspeh. U paklenoj konkurenciji uspeli su da osvoje drugo mesto na kraju ligaškog dela i plasman na finalni turnir Lige nacija.

Finalni turnir se igra u Čikagu, a za medalje će se boriti Brazil, Poljska, Iran, SAD, Francuska i Rusija. Iran će igrati u grupi sa Brazilom i Poljskom, dok će se iz druge grupe za plasman u polufinale boritiv SAD, Rusija i Francuska.

Istorijski smo uspeh ostvarili osvajanjem drugog mesta u Ligi nacija koja je po mom mišljenju jedno od najtežih i najzahtevnijih takmičenja u svim sportovima jer treba odigrati 15 mečeva, u pet nedelja, na pet različitih kontinenata, protiv izuzetno kvalitetnih rivala. Kompletnu Ligu nacija smo odigrali na izuzetno stabilnom i visokom nivou. Izgubili smo samo tri utakmice, od toga dve nismo odigrali i kompletnom sastavu. Finalni turnir je izuzetno veliki izazov za nas. Na papiru imamo najslabiji rejting, ali je izvesno da ćemo u Čikagu nastojati da se umešamo u borbu za medalju“, naglasio je za Sport Klub selektor Irana Igor Kolaković i nastavio:

U grupi smo sa Brazilom i Poljskom. Od Brazila smo izgubili sa 3:2, a Poljsku dobili sa 3:2 tokom ligaškog dela takmičenja. Pokazali smo da možemo da budemo konkurentni, da možemo da se borimo za mesto u polufinalu. Teško se sada baviti prognozama, ali u oba meča ćemo ići na pobedu, a objektivno jedan trijumf može da nas odvede u borbu za pobedničko postolje“.

Igor Kolaković se osvrnuo i na istorijski uspeh koji je ostvarila odbojkaška reprezentacija Crne Gore koja je izborila plasman na Evropsko prvenstvo, na prvo veliko takmičenje u istoriji.

Već sam rekao da je ostvaren zaista veliki, istorijski uspeh, koji može da bude od vitalnog značaja kada je razvoj odbojke u Crnoj Gori u pitanju. Pored toga, unapređen je i rad sa mlađim selekcija o čemu govori i zlatna medalja koju je juniorska reprezentacija Crne Gore nedavno osvojila na šampionatu Balkana, a svima koji prate odbojku jasno je kakva je konkurencija na prostorima Balkana. To je upotpunilo uspeh koji je ostvaren plasmanom na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta, jer pokazuje da odbojka u Crnoj Gori ima zaista lepu budućnost“.

Misli Igora Kolakovića i njegovih izabranika su već usmereni ka finalnom turniru Lige nacija koji počinje 10. jula u Čikagu. Sve mečeve sa odbojkaškog spektla u SAD možete da pratite na kanalima Sport Kluba.