LN F6: Ameri preokretom srušili Selesao za finale

Vesti odbojka 14. jul. 20195:39 > 5:52
Podeli:
FIVB

Odbojkaška reprezentacija SAD drugi je finalista drugog izdanja Lige nacija, pošto je posle pet setova savladala Brazil i na taj način zakazala novi okršaj protiv Rusije.

Povezano

Ekipe koje su podelile mnogo megdana u istoriji, odigrale su još jedan za pamćenje u Čikagu. Prvi do vođstva stigli su domaćini, koji su dobili prvi set 25:21. A onda je usledio preokret. Brazil je vezao dva seta 25:17 i 25:21 i stekao veliku prednost u borbi za finale. A onda sjajan odgovor Amera. Četvrti set su posle velike borbe dobili 25:20, a krilima toga peti su rešili fantastičnom igrom, prilično ubedljivo 15:9 za plasman u borbu za laskav trofej.

Kod pobednika najbolji je bio Met Anderson sa 22 poena, Tejlor Sander zabeležio je 17. Na drugoj strani po 16 poena osvojili su Valas i Idalgo, a Lukas Satkamp 12.

U finalu SAD će igrati Rusiju, koju su u grupi dobili 3:0, ali to je bilo samo za potvrdu prvog mesta u grupi, a Rusi su izveli drugu postavu. Za treće mesto repriza finala sa Svetskog prvenstva Brazil – Poljska. Oba meča pratite u nedelju u direktnom prenosu na Sport Klubu 1 od 22 časa za treće mesto i finale u noći nedelje na ponedeljak od 1 čas posle ponoći.