Osmorica Srba u Seriji A u sezoni 2019/20

Vesti odbojka 18. jul 201913:11 > 13:22
Podeli:
Foto: Lega Pallavolo

Zatvorena je „letnja pijaca” u Italiji, pa su u Salsomađoreu, na tradicionalnom godišnjem sastanku čelnika Lige i predstavnika klubova A1, A2 i A3 divizije, predstavljeni timovi za sezonu 2019/20.

U elitnoj diviziji nastupiće 13 klubova, a u njima i osmorica odbojkaša iz Srbije. To su Nemanja Petrić (Alijanc Milano), Aleksa Batak (Konsar Ravena), Petar Krsmanović, Dragan Stanković (GAS Gales Pjaćenca), Uroš Kovačević, Srećko Lisinac (ITAS Trentino), Aleksandar Atanasijević i Marko Podraščanin (SIR Sejfti Konad Peruđa). Boje Trentina nosiće i Srbin Mitar Đurić, koji ima grčki pasoš.

Poznati su i termini svih takmičenja u novoj sezoni, kao i kompletni parovi ligaškog dela takmičenja.

Prvo kolo Serije A na programu je 20. oktobra, kada će se sastati Lube – Pjaćenca, Modena – Padova, Verona – Sora, Monca – Milano, Ravena – Trentino i Latina – Peruđa. Slobodna je ekipa Vibo Valentije.

Poslednje kolo ligaškog dela na programu je 29. marta, a od 1. aprila kreće četvrtfinalna serija plej-ofa, na dve pobede. Borbe za titulu (na tri pobede), startovaće 1. maja, a eventualna majstorica finala plej-ofa igrala bi se 12. maja 2020. godine.

Borba za prvi trofej, onaj u Superkupu Italije, na programu je 31. oktobra i 1. novembra u dvorani „Eurosole Forum” u Ćivitanovi. U polufinalu će se sastati Lube – Modena i Peruđa – Trentino. Dan kasnije igraće se samo finalni meč.

Sport Klub će i osmu godinu zaredom prenositi mečeve iz najjače odbojkaške lige na svetu.