Odbojkaši Crne Gore počinju pripreme bez Šuljagića

Vesti odbojka 26. jul. 201918:48 > 18:51
Podeli:
FOTO: CEV

Odbojkaška reprezentacija Crne Gore okupiće se u nedelju (28. jula) u Pljevljima, gde će početi pripreme za istorijski, prvi nastup na Evropskom prvenstvu.

Na pripremama neće biti srednjeg blokera Luke Šuljagića, koji je obavestio Savez da zbog zdravstvenih problema nije u mogućnosti da se odazove pozivu selektora. Konferencija za novinare, na kojoj će govoriti selektor Veljko Bašić i igrači, održaće se u Podgorici, u četvrtak 1. avgusta u 11 časova.

Odbojkaši Crne Gore će u Pljevljima trenirati do 9. avgusta. Reprezentacija se nakon toga seli za Bijelo Polje i tamo ostaje do 24. avgusta. Toga dana počinje poslednja faza priprema, koja će biti sprovedena u Podgorici, gde će izabranici Veljka Bašića boraviti do odlaska na Evropsko prvenstvo.

Predviđeno je da reprezentacija odigra više pripremnih utakmica sa selekcijama Grčke i Irana. Utakmice sa Grčkom, takođe učesnikom Evropskog prvenstva, odigraće se 26. i 27. avgusta.
Generalne probe za Crnu Goru biće dueli sa selekcijom Irana, koju sa klupe predvodi trofejni stručnjak Igor Kolaković. Iran je bio učesnik završnog turnira Lige nacija i po rejtingu je osma selekcija na svetu.

Kolaković i njegovi izabranici boraviće u Crnoj Gori od 30. avgusta do 5. septembra, kada je i planirano nekoliko pripremnih utakmica i zajedničkih treninga.

Evropsko prvenstvo za odbojkaše održaće se od 12. do 29. septembra, a prvi put će se igrati u četiri zemlje: Francuskoj, Belgiji, Sloveniji i Holandiji.

Crna Gora je u grupi D, koja se igra u Roterdamu i Amsterdamu (Holandija), a u grupi su još Poljska, Holandija, Ukrajina, Češka i Estonija. Prolaz u drugu fazu takmičenja obezbediće po četiri selekcije iz svake grupe.

Za prvi dio priprema pozvani su sledeći igrači:

Dizači: Rajko Strugar i Nikola Radonić; primači servisa: Vojin Čaćić, Marko Bojić, Marko Vukašinović, Božidar Ćuk i Slobodan Bojić; srednji blokeri: Luka Babić, Ivan Ječmenica, Gojko Ćuk i Blažo Milić; korektori: Miloš Ćulafić, Aleksandar Minić i Milutin Pavićević; libero: Nikola Lakčević.