Bašić za SK: Želimo u drugu fazu EP

Vesti odbojka 20. avg. 201912:56 > 12:59
Podeli:
FOTO: OSCG

Odbrojavanje još nije počelo, ostalo je gotovo mesec dana do početka Evropskog šampionata u odbojci i trenutka kada će izabranici Veljka Bašića ispisati novu stranicu istorije, ali se oseća nestrpljenje.

Podsećanja radi, odbojkaši Crne Gore su kroz kvalifikacije izorili plasman na prvo veliko takmičenje u istoriji, debitovaće na šampionatu Evrope, ali na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta ne planiraju da putuju samo da bi učestvovali, naprotiv.
Žele da se predstave u lepom svetlu, žele da budu konkurentni rivalima u grupi, želi da se umešaju u borbu za plasman u drugu fazu takmičenja. Prva faza priprema je uspešno odrađena u Pljevljima, sada je rad nastavljen u Bijelom Polju, a uskoro će i lepši deo priprema. Naravno govorimo o kontrolnim mečevima, a rivali će biti selekcija Grčke i selekcija Irana koju vodi selektor Igor Kolaković.

“Naporno jeste, ali sam jako zadovoljan radom, zalaganjem, napretkom koji može da se uoči iz dana u dan”, naglasio je Veljko Bašić selektor Crne Gore za Sport Klub i nastavio:

“Sigurno je da za svakog igrača mnogo znači nastup na jednom takvom takmičenju, na tako visokom nivou. Posle Evropskog prvenstva svi odbojkaši Crne Gore imaće drugačiju sliku, videće gde se nalaze u odnosu na najbolje selekcije i najbolje igrače Evrope. Pored toga i reprezentacija će imati drugačiji tretman. Samim plasmanom na šampionat Evrope smo napravili ogroman uspeh, veliku stvar za odbojku u Crnoj Gori, ali je jasno da ne idemo na smotru najbljih selekcija Starog kontinenta, samo da bi stekli uvid gde se nalazimo. Želimo da budemo konkurentni, želimo da se borimo za drugu fazu takmičenja”.

Rivali Crne Gore u grupi D biće Holandija, Poljska, Češka, Estonija i Ukrajina. U osminu finala prolaze četiri reprezentacije.

“U grupi imamo dve selekcije koje su veliki favoriti. Holandija koja igra pred svojim navijačima i Poljska koja je svetski prvak. Ostali rivali su selekcije sa kojima možemo da igramo, ali znamo da su jako opasne. Detalji će odlučivati, šansa postoji, međutim treba da u budemo u najboljem izdanju ukoliko želimo, a želimo pobede, ako želimo, a želimo plasman u drugu fazu takmičenja”, naglasio je Bašić.

Evropsko prvenstvo počinje 12. septembra, a prvi put će ga organizovati četiri zemlje Holandija, Francuska, Belgija i Slovenija. Crna Gora će u prvoj fazi takmičenja igrati u Holandiji.