"Nismo prestale da verujemo, nada nas nije napuštala"

Vesti odbojka 8. sep. 201923:35 > 23:37
Podeli:
CEV

Prva dama odbojkaške reprezentacije Srbije Maja Ognjenović istakla je posle pobede nad Turskom 3:2 i odbrane titule prvaka Evrope da je od početka imala osećaj da će ekipa savladati svoje protivnice, koje je u Ankari bodrilo 14.000 navijača.

Srpkinje su slavile sa 21:25, 25:21, 25:21, 22:25, 15:13 po setovima.

Povezano

Bilo je izuzetno teško igrati u ovakvoj atmosferi. S jedne strane je lepo, ali s druge strane, kada igrate protiv Turske u Turskoj, nije bilo nimalo lako. Današnju pobedu i titulu smatram zaista velikim podvigom. Utakmica je bila neizvesna i puna preokreta, kao što smo i očekivali. Znali smo da neće biti lako, pogotovo u petom setu kada smo gubili tri poena razlike. Ono što me čini izuzetno ponosnom je što nismo prestale da verujemo i nada nas nije napuštala“, istakla je Ognjenovićeva i dodala:

Izmene koje je danas Terza pravio su bile neverovatne. Igrale su devojke koje nisu dobile priliku kroz celo prvenstvo, Bojana ako je ulazila to je bilo skromno, zatim početkom petog seta Slađa i Bjelica. Uvek potenciramo da je podjednak doprinos svih devojaka, ali danas se to zaista potvrdilo i na terenu. Moramo da budemo zadovoljni jer smo iz utakmice u utakmicu igrale sve bolje. Mislim da smo u finalu prikazale najbolju igru do sada“.

https://twitter.com/MbSNewsEnglish/status/1170796802905399296

Prvenstvo je, po njenim rečima, bilo izuzetno naporno i psihički i fizički.

Trajalo je u nedogled, nikada ovoliko dugo, 24 ekipe. Već sam pomalo i dosadna, ali zaista je bilo protivnika u grupi koji nisu bili na našem nivou, a sa kojima smo morali da igramo maksimalno koncentrisano i da držimo neki nivo. Činjenica koja treba da nas raduje je da smo u osmini finala sa Rumunkama, u četvrtfinalu sa Bugarskom, pa i polufinale sa Italijom bile, kao što je i Terza rekao, tako dominantne i da smo ih tako zaustavile. Imala sam osećaj da ćemo ih dobiti. Mislim da smo kvalitetnija ekipa od njih i da su one igrale ovako dobro samo zato što su bile na krilima svoje publike“, zaključila je Ognjenovićeva.