Kampa: Igrali smo bez odbrane

Vesti odbojka 14. sep. 20190:29 > 0:35
Podeli:
FOTO: CEV

Odbojkaši Nemačke, aktuelni vicešampioni Evrope, nisu znali da pronađu razloge slabe igre protiv Srbije, u prvom meču na 31. šampionatu Starog kontinenta.

Premijerni meč u Briselu trajao je samo 74 minuta. Srpski Orlovi su do nogu potukli pulene Andree Đanija i na taj način se revanširali popularnim „pancerima” za poraz u polufinalu, pre dve godine u Poljskoj.

Georg Grozer, povratnik u tim Nemačke, trenirao je tri nedelje uoči prvog meča na Turniru. Nakon teškog poraza od Srbije, bio je u šoku.

Šta čovek može da kaže posle ovakve utakmice? Sve je to bilo poprilično loše. U prijateljskom meču protiv Francuske, imali smo sve što nam je bilo potrebno. A danas je sve propalo. Zašto, ne znam odgovor. Nadam se da će sutra biti mnogo bolje.

Kapiten Nemačke, Lukas Kampa, smatrao je da su on i njegovi saigrači u potpunosti zakazali u odbrani.

Naš trener Andrea Đani, uvek je pričao da je odbrana motor tima. Danas smo igrali bez motora. Poeni su bili izuzetno kratki. Kad traju samo četiri sekunde, a da mi u tom periodu ne uradimo ništa, onda sve postaje jako teško. Zapravo, onako, kako je izgledalo u terenu”, rekao je Kampa.

Nemačka u 2. kolu igra već u subotu protiv Belgije, a taj meč počinje u 17.30 časova. U slučaju pobede, puleni Andree Đanija sačuvaće kakve-takve šanse da se bore za jednu od prve dve pozicije u grupi, a poraz bi značio da će Nemci prvu rundu završiti, u najboljem slučaju na trećem mestu.

Srbija je u subotu slobodna, a u nedelju, od 18.30 časova, na redu je meč protiv Slovačke.