Bašić i Ćulafić: Presudilo je srce u junaka

Podeli:
FOTO: CEV

Odbojkaši Crne Gore ostvarili su podvig. U drugom kolu šampionata Evrope uspeli su na pleća da bace Estoniju, selekciju koja je u prvom kolu bila konkurentna šampionu planete, reprezentaciji Poljske.

Selektor Veljko Bašić, bio je miran posle poraza od Holandije u prvom kolu, nije bio euforičan ni posle pobede nad Estonijom u drugom – 3:0 (25:23, 30:28, 25:23).

„Srećan sam i zadovoljan kao i svi momci u timu. Ovo je prvo učešće Crne Gore na velikom takmičenju, što je samo po sebi ogroman uspeh, ali pokazali smo da nismo slučajno na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta. Estonija jeste bolja na papiru, Estonija je zaslužila ulogu favorita, ali je na kraju prevagu donelo srce u junaka, a to junačko srce su imali momci koje ja vodim“, naglasio je Veljko Bašić.

Miloš Ćulafić je delovao mirno i staloženo posle meča. Iako svestan da je napravljen ogroman uspeh, slobodno se može reći podvig. Naglasio je da mesta euforiji nema, da slede dueli sa Ukrajinom, Poljskom i Češkom, da se borba za ostvarenje sna, a to je plasman u drugu fazu takmičenjaa.

„Verovali smo da možemo da pobedimo Estoniju i to je bilo ključno na putu ka pobedi. Nismo klonuli duhom posle poraza od Holandije, nismo poleteli ni posle pobede nad Estonijom. Očekuju nas još tri jako teška rivala, očekuju nas dueli sa Ukrajinom, Poljskom i Češkom, a imamo razloga i osnova da verujemo da možemo do drugog kruga takmičenja“, naglasio je Miloš Ćulafić.

Posle dana pauze na šampionatu Evrope, Crna Gora takmičenje nastavlja u ponedeljak kada je na programu duel sa selekcijom Ukrajine koja je u prvom kolu pobedila Češku sa 3:1, a u drugom poražena od Holandije sa 3:0.