Kovač: Belgija ozbiljan ispit, moramo agresivnije

Vesti odbojka 17. sep. 20191:50 > 1:51
Podeli:
ossrb.org

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Slobodan Kovač nije bio potpuno zadovoljan igrom u pobedi nad Španijom u trećem kolu grupne faze Evropskog prvenstva, i očekuje mnogo bolje izdanje u sudaru sa domaćinom Belgijom u sredu.

Srbija je savladala Španiju sa 3:1, po setovima 21:25, 25:19, 25:19 i 25:20, posle 110 minuta igre.

“Nisu imali šta da izgube, stavili su drugog korektora, drugog tehničara i trećeg primača koji im je doneo preokret od 0-2 protiv Slovačke. Jesmo to očekivali, ali videlo se koliko oni uživaju i koliko igraju bez opterećenja, što je predstavljalo veliki problem za nas, videlo se to posle svakog poena“, kaže Kovač i dodaje:

“Da se razumemo, u jednom trenutku smo bili malo i neorganizovani, počeli smo previše da razmišljamo hoće li oni da ‘skuvaju’ ili će ići na blok-aut, umesto da smo bili koncentrisani kao što smo bili od drugog seta – tada nam je profunkcionisao i blok, pa je postalo sve mnogo lakše. Bila je ovo teška utakmica, što nam i treba jer nas očekuju sve teži protivnici. Ovo je dobro – i kada ne igramo dobro, ostavljamo protivnika na 19-20 poena, ali postoji veliki prostor za napredak. Ne znam hoćemo li ga ispuniti, ali…“

Povezano

U ranoj fazi turnira potrebno je razigrati celu ekipu kako kasnije ne bi bilo problema.

“Postoji uvek loša strana ovih utakmica, treba pripremiti igrače za ovakav turnir sa mnogo utakmica. Što više vreme odmiče, ako neko nije igrao, onda je veći problem da se u datom trenutku eventualno očekuje nešto od njega, zato treba sve razigrati. Odmorili smo neke igrače i probali druge sa Slovačkom i Španijom, ne znam da li je to uticalo na igrače da protivnika ne svhate ozbiljno kao što bi trebalo. Svaka utakmica nam je važna zbog boljeg plasmana i lakšeg protivnika u osmini finala“.

Posle slobodnog dana, Srbija u sredu od 20.30 u Antverpenu igra sa domaćinom.

“Poznajem se dobro sa Belgijancima, sa reprezentacijom Slovenije sam sa njima često igrao. Želimo da se spremimo za taj meč, a posle ćemo sa Austrijom ponovo kombinovati. Igramo u gostima, dvorana će verovatno biti puna, biće to dobar ispit i ozbiljna utakmica u kojoj moramo da pokažemo svoje najbolje lice“, zaključio je Kovač.