Atanasijević: Da popravimo slabosti pred važne mečeve

Podeli:
ossrb.org

Korektor reprezentacije Srbije Aleksandar Atanasijević kaže da tim mora u nastavku takmičenja bolje da igra nego što je to bio slučaj u pobedi nad Španijom.

Srbija je savladala Španiju sa 3:1, po setovima 21:25, 25:19, 25:19 i 25:20, posle 110 minuta igre, i sada ima skor 3-0 i devet osvojenih bodova.

“Španci nisu imali šta da izgube, dali su sve od sebe i igrali iz sve snage. Počeli su igrajući sa mnogo rizika, u prvom setu su osvojili na to mnogo poena, a pomogla im je i naša lošija igra. Ipak, najvažnije je da smo uzeli bodove, na taj način će meč sa Belgijom odlučivati o prvom mestu u grupi, a sada imamo vremena da se odmorimo za njega. Nije dobro početi u izuzetno dobrom stanju EP, da shvatimo slabosti i da ih popravimo pred odlučujuće mečeve – osminu finala i četvrtfinale“, rekao je Atanasijević.

Povezano

Slično razmišlja i njegov saigrač, srednji bloker Marko Podraščanin.

“Španci su dosta rasterećeno ušli u meč s obzirom na to da su igrali protiv favorita jer realno imamo bolju ekipu. Trebalo je mi da počnemo agresivnije i da pokažemo ko je trenutno glavni. Zadovoljan sam jer smo uzeli nova tri boda, održavamo tempo pobeda, ali treba da izvučemo lekciju i da budemo malo agresivniji. Slede nam još Belgija i Austrija, gde ćemo se boriti za prvo mesto i lakše rivale u nastavku takmičenja“, kaže Podraščanin.

Posle slobodnog dana, Srbija u sredu od 20.30 u Antverpenu igra sa domaćinom Belgijom u meču koji će najverovatnije odlučivati o prvom mestu.