Bašić: Dokazili smo da nam je mesto na EP

Vesti odbojka 20. sep. 201911:14 > 11:15
Podeli:
FOTO: OSCG

Odbojkaši Crne Gore nisu uspeli da izbore plasman u osminu finala Evropskog prvenstva, ali neizmerno ponosni se vraćaju u Crnu Goru jer su premašili očekivanja.

Pre početka kvalifikacija nije bilo mnogo onih koji su verovali da izabranici Veljka Bašića mogu da se izbore za mesto na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta. Tokom priprema za šampionat Evrope, odbojkaši su na Igrama malih zemalja osvojili zlatnu medalju, a zatim obećali da će se na prvom velikom takmičenju u istoriji boriti do poslednjih atoma snage.

Upravo to su i uradili. Bili su hrabri, dali su sve od sebe u svakom meču, uspeli su da naprave dva podviga, da na pleća obore Estoniju i Češku, ali ni to nije bilo dovoljno za mesto među 16 najboljih selekcija Evrope.

“Grčka je prošla dalje sa jednom pobedom, mi nismo sa dve. Napominjem i da smo istu tu Grčku pobedili u prijateljskom meču uoči prvenstva. Ali to više nije bitno. Pokazali smo šta možemo i da smo zasluženo na Evropskom prvenstvu. Iako mi je žao što nismo uspeli da napravimo još jedan podvig, da ispišemo još jednu stranicu istorije, jako sam zadovoljan kao i svi u timu onim što smo prikazali i ostvarili na šampionatu Evrope. Protiv Češke, u meču odluke, Imali smo 2:1 i 12:9 u četvrtom setu, a nijednog trenutka ne smemo da zaboravimo da je Češka rangirana kao deseta selekcija na evropskoj listi”, rekao je Bašić.

Crna Gora je istorijski nastup na velikom takmičenju okončala pobedama nad Estonijom i Češkom, te porazima u susretima sa Holandijom, Ukrajinom i Poljskom.

Svi ljubitelji sporta u Crnoj Gori su ponosni na odbojkaše i nadaju se da će se trend razvoja nastaviti i da će u narednom periodu, državni tim uspeti da obezbedi kontinuitet učešća na velikim takmičenjima.