Kovačević i Podraščanin: Ovo nam je za nauk

Vesti odbojka 25. sep. 20192:53 > 3:01
Podeli:
CEV

Marko Podraščanin i Uroš Kovačević kažu da reprezntacija Srbije nije igrala najbolje protiv Ukrajine u četvrtini finala. Srednji bloker Podraščanin ističe da su zajedništvo i iskustvo bili ključni, dok primač Kovačević apostrofira najbolje servere srpskog tima.

Duel sa Ukrajinom bio je poslednji u Antverpenu, a srpski odbojkaši su možda već sebe videli u polufinalu sa Francuzima jer su važili za velike favorite protiv ekipe koja nikada nije ranije napravila neki ozbiljniji rezultat. 

Ta Ukrajina je došla do četvrtfinala i sigurno da su protivnik za respekt. Veoma mlada ekipa i svi su je potcenili, ali uopšte nisu loši i to će dokazati u budućnosti. Mi smo se mnogo namučili, bili nervozni u nekim situacijama i nismo primali dobro. Na servisu smo malo zakazali, ali su naši najbolji serveri Lisinac, Atanasijević, Petrić pravili razlike i tu smo pobeđivali te setove koje smo dobili. Uzbudljiva utakmica i nauk za nas zato što imamo mnogo prostora da igramo bolje, a danas kada smo igrali ispod našeg nivoa onda možete da zamislite koliki nam je naveći nivo„, rekao je Uroš Kovačević.

Povezano

 „Kao i svako četvrtfinale, najvažniji meč na turniru i Ukrajina je dala sve od sebe. Igrali su rasterećeno, ali hvala Bogu pa su stvari došle na svoje mesto, pobedili smo na iskustvo i zajedništvo i pokazali smo još jednom kada igramo srcem i borbeno da možemo svakog da dobijemo. Ovo treba da nam bude nauk za ubuduće, ostvarili smo zacrtan cilj to je polufinale. Francuzi su favoriti jer su sa Poljacima najviše pokazali na ovom EP. Imamo tri dana da se odmorimo i adaptiramo na novu halu i pokušamo da napravimo iznenađenje i napadnemo Francuze„, poručuje Marko Podraščanin.

Srbija sa Francuskom igra u petak od 21 čas, dok drugo polufinale igraju Slovenija i Poljska.