Petrić: Zašto sad stati; Lisinac: Mora bolji prijem

Vesti odbojka 27. sep. 20193:16 > 3:19
Podeli:
FOTO: CEV

Kapiten reprezentacije Srbije Nemanja Petrić kaže da veruje u tim pred polufinale Evropskog prvenstva sa Francuskom.

“Tu smo gde želimo da budemo, to smo i zaslužili. Mnogo poštujemo Francuze, ali i mi imamo svoju šansu zato što smo pokazali da možemo da igramo na visokom nivou. Stigli smo do polufinala, zašto sada da stanemo? Nadam se da možemo do finala, verujem u svoj tim“, ističe Petrić.

Srećko Lisinac kaže da Orlovi sada neće imati pritisak favorita kao što je to bio slučaj u četvrtfinalu.

“U utakmici sa Ukrajinom nedostajali su nam dobri prijemi, oni su jako servirali i rizikovali su u tom elementu, pa su nam napravili dosta problema. Dakle, prevashodno treba da popravimo prijem, mada možemo da odigramo bolje u svakom elementu, pogotovo u tako bitnoj utakmici kao što je ta sa Francuskom“, rekao je Lisinac i dodao:

Povezano

“Protiv Ukrajine smo bili favoriti i u toj utakmici smo mogli samo da izgubimo, oni su igrali na sve ili ništa. Francuzi imaju dobre igrače na svakoj poziciji, nisu to samo srednjaci i Engapet – Linel i Tili su sjajni primači, imaju dominantnog korektora, pripremićemo se za svakog igrača“.

Srednji bloker Marko Podraščanin ponosan je na ekipu.

“Kao što smo obećali pred početak priprema, uspeli smo da se plasiramo među četiri najbolje reprezentacije u Evropi. Nismo srećni samo zbog polufinala, već i zato što smo prvih šest utakmica pobedili dosta lako, kao i zato što smo protiv Ukrajine pokazali da smo prava ekipa i dobra grupa i kad imamo i loš dan“, smatra Podraščanin.

Utakmica Francuska – Srbija igra se u petak od 21 čas u Parizu.