Lube trijumfalno započeo odbranu titule

Vesti odbojka 20. okt. 201918:36 > 18:38
Podeli:
Lega Pallavolo

Odbojkaši Lubea savladali su Pjaćencu u meču 1. kola italijanske Serije A rezultatom 3:0. Aktuelni šampioni su tako uspešlo započeli misiju odbrane Skudeta.

Velika borba viđena je u Eurosole Forumu, naročito u prva dva seta. Novajlija u ligi, naslednik slavne Kopra Pjaćence, odigrao je jako dobar meč i pružio dobar otpor favoritu, ali je šampion Italije ipak došao do maksimalnog trijumfa.

Tim iz Ćivitanove imao je problem i sa igračima koji su se pre samo nekoliko dana vratili iz Japana, gde su igrali Svetski Kup, ali osvajači tog takmičenja Leal i Bruno našli su se u startnoj postavi i odigrali korektan meč.

Na drugoj strani igrao je srpski tandem srednjaka, Stanković-Krsmanović, a dominirao je italijanski reprezentativac, Gabrijele Neli. Na kraju, najefikasniji u pobedničkom timu bio je Robertlandi Simon, koji je osvojio 13 poena, dok je Joandi Leal upisao 11.

Neli se zaustavio na 22, dok su Dragan Stanković i Petar Krsmanović osvojili 2, odnosno 7 poena. U narednom kolu će Pjaćenca ugostiti Modenu, dok će Lube gostogvati u derbiju Milanu.