Lube bez Huantorene pregazio Modenu, slavlje Trentina

Vesti odbojka 17. nov. 201922:22 > 22:30
Podeli:
Foto: Lega Pallavolo

Veliki derbi 6. kola, meč između dve neporažene ekipe, Lubea i Modene, pomalo neočekivano završen je maksimalnom pobedom domaćina.

Iako oslabljeni, neigranjem prve zvezde Osmanija Huantorene, šampioni Italije očitali su lekciju nervoznim gostima, koji su sa 27 grešaka praktično sami sebe pobedili. Lube je, na drugoj strani, poklonio samo devet poena.

Igrom pobedničkog tima sjajno je dirigovao Bruno Rezende, a pratili su ga Joandi Leal sa 15, Iranac Amir Gafur sa 11 i Kubanac Robertlandi Simon sa devet poena. Modeni nije pomogao ni raspoloženi Metju Anderson, koji je zabeležio 17 poena. Ivan Zajcev je dodao 15.

Trener Peruđe Vital Hejnen je odlučio da odmori lakše povređenog Aleksandra Atanasijevića (koleno), ali su osvajači Superkupa i sa Holanđaninom Hugendornom na poziciji korektora, bili dovoljno jaki za slabašnu Vibo Valentiju. Do maksimalne pobede, domaće su u dvorani „Pala Barton” predvodili Vilfredo Leon sa 19, pomenuti Šjord Hugendorn sa 13 i sjajni Marko Podraščanin sa devet poena.

Trentino je pregrmeo teško gostovanje u Milanu, pa je posle izgubljenog prvog seta osvojio naredna tri i savladao ekipu Nemanje Petrića. Na taj način „Kovačević, Lisinac i drugovi” sačuvali su oreol nepobedivosti i sa druge pozicije dočekuju nastavak sezone.

Najzaslužniji za šesti trijumf bili su Luka Vetori sa 17, Aron Rasel sa 16 i Uroš Kovačević sa 12 poena. Srećko Lisinac je dodao osam. U poraženom timu Abdelaziz Nimir je upisao 22, Fabricio Đironi 14, a Nemanja Petrić 12.

Drugi trijumf u novoj sezoni upisala je i „srpska Pjaćenca”, koja je na svom terenu savladala Moncu, rezultatom 3:2.

Dik Koj je osvojio 20, legendarni Alesandro Fei 14, Dragan Stanković 11, a Petar Krsmanović 10 poena, dok je u poraženom timu bolji od ostalih bio Donovan Džavoronok sa 21 poenom.

U maksimalnoj pobedi Ravene u Latini, nije igrao Aleksa Batak.

Na tabeli vodi Lube sa sedam pobeda i maksimalnih 21 bodova, drugoplasirani Trentino ima bilans 6-0 i 17 bodova, a Modena je trećeplasirana sa 5-1 i 15 bodova. Peruđa na četvrtom mestu ima 5-2 i 13 bodova. Slede Milano i Verona sa po 9 bodova, Padova, Ravena i Monca imaju po 6, a Pjaćenca 5. Na dnu su Latina i Sora sa po tri osvojena boda i Vibo Valentija sa jednim.