Skandićiju lokalni derbi, Busto grabi ka vrhu

Vesti odbojka 17. nov. 201922:53 > 23:03
Podeli:
FOTO: Lega Pallavolo Femminile

U nedelju su odigrana još četiri meča 7. kola ženskog šampionata Italije.

Odbojkašice Skandićija su u svojoj dvorani savladale Firencu maksimalnim rezultatom i na taj način skočile na šesto mesto, sa tri boda manje i utakmicom manje u odnosu na svog večerašnjeg protivnika.

Blistala je Poljakinja Magdalena Stišjak, koja je kao korektor upisala 21 poen. Samanta Brisio je dodala 11, a Jovana Stevanović 10. Bojana Milenković nije ulazila u igru. U poraženom timu najviše poena osvojila je Silvija Nvakalor – devet.

Meč u pet setova odigrale su u Kremoni odbojkašice Pomi Kazalmađorea i Monce. Posle 133 minuta igre, slavile su gošće rezultatom 3:2. Do treće pobede u prvenstvu, Moncu su vodile Flortje Majners sa 24 i Serena Ortolani sa 19 poena. U domaćem timu, Kenija Karkases je stala na 32 poena, Katarina Boseti na 20, a Mina Popović na 14 poena. Ana Antonijević je odigrala dva seta u poraženom timu.

Zaneti Bergamo, sa Slađanom Mirković, poražen je od Busto Arsicija, iako je vodio 1:0 u setovima. U pobedničkom timu Alesija Đenari je osvojila 18 poena, a Erblira Biči 13. Eni Mičam je osvojila 19 poena za Bergamo, a Malvina Smaržek 16.

U derbiju začelja Filotrano je savladao Kjeri sa 3:1.

Na tabeli, posle sedmog kola, vode Koneljano sa 23 i Novara sa 17 bodova. Dve najbolje ekipe imaju i utakmicu više. Slede Busto Arsicio sa 16, Firenca sa 15, Kazalmađore sa 13, Skandići sa 12, Breša sa 11 i Kjeri sa 10 bodova.

U donjem domu su Monca sa devet, Bergamo sa sedam, Kuneo sa šest, Peruđa i Filotrano sa po pet i Kazerta sa četiri boda.