Gavrančić: I u revanšu idemo na pobedu

Vesti odbojka 22. nov. 20199:41 > 9:47
Podeli:
FOTO: CEV

Siniša Gavrančić, trener Vojvodine NS seme, bio je zadovoljan zbog pobede, ali je napomenuo da se vrlo brzo sve zaboravlja i misli okreću ka revanšu u Belorusiji, koji je na programu u sredu od 15 časova, uz direktan prenos na Sport Klubu 1.

Bilo je najvažnije to da momci nastave da igraju sa energijom, koju su imali u meču protiv rumunske Arkade. I bili su maksimalno agresivni, a uspeli su da pruže još bolji kvalitet igre. Ova pobeda je samo prvi korak ka našem cilju. Pred nama je još teža utakmica u Belorusiji”, rekao je mladi strateg Novosađana.

Koliko će vam biti lakše zbog činjenice što su vam u Minsku potrebna dva, a ne sva tri seta?

Smatram da u evropskim kupovima prednost uvek ima ekipa koja revanš igra kod kuće. Ne bismo trebali da razmišljamo o dva seta, već o pobedi. Važan je stav, važan je pristup utakmici i ne treba da se zavaravamo pričama da su oni loša ekipa. Imaju kvalitet, večeras im nismo dozvolili da se razmahnu, što ne znači da u Minsku neće biti drugačije. Zato moramo da ostanemo oprezni i čvrsto na zemlji”, podsetio je Gavrančić.

Pavle Perić, supertalentovani odbojkaš Vojvodine NS seme, nije „poleteo” posle ubedljive pobede nad Belorusima u prvom meču poslednje runde kvalifikacija za Ligu šampiona.

Treba da učimo na tuđim greškama. Imala je i Arkada ubedljivih 3:0 protiv nas iz prve utakmice u Rumuniji, pa smo ih eliminisali na kraju. Ne bi smela da nam se u Minsku ponovi njihova sudbina. Nema opuštanja, dobro smo odigrali i tamo treba da idemo na pobedu. Ovo je prilika da uradimo nešto drugačije, u odnosu na prethodne dve godine, kad smo ispadali od Francuza. Čini mi se da smo dostigli kvalitet, da možemo da se borimo sa najboljim evropskim ekipama”, zaključio je 21-godišnji Perić.

Danilo Pavlović, srpski internacionalac u redovima Šahtjora, čestitao je Vojvodini na fantastičnoj igri i zasluženoj pobedi.

U sjajnom ambijentu, u njihovoj dvorani, pokazali su da su ekipa za respekt. Mi se nismo pridržavali nekih dogovora postignutih pre meča, nismo uspeli da uspostavimo naš ritam igre i to se vidi na rezultatu. Čeka nas revanš u Minsku, naš cilj je i dalje ulazak u grupnu fazu Lige šampiona i znamo šta nam je činiti kod kuće”.

Ne igrate u vašem Soligorsku, već u Minsku. Da li je to za vas hendikep, a neka prednost Vojvodine?

Naš grad nema dvoranu sa dovoljnim kapacitetom mesta za međunarodne utakmice. Ipak, moji saigrači dobro znaju dvoranu u Minsku, jer su već odigrali mnogo utakmica u njoj. Ne verujem da će zbog toga Vojvodina imati bilo kakvu prednost. Na prošlom meču protiv finske VaLePa Sastamale imali smo podršku oko dve hiljade gledalaca. U s narednu redu očekujem još više naših navijača”, rekao je Pavlović.