Simić: Velika stvar za Vojvodinu i Srbiju

Vesti odbojka 27. nov. 201918:58 > 19:00
Podeli:
CEV

Odbojkaši Vojvodine Stevan Simić i Pavle Perić radosni su i ponosni zbog pobede protiv Šahtjora 3:0 i plasmana u Ligu šampiona, te ističu da je pobeda sasvim zaslužena.

Pomalo neočekivano 6:0, ali sigurno zaslužen prolaz u Ligu šampiona. Već sledeće nedelje nas očekuje put u Poljsku. To zaista znači mnogima od nas u nastavku karijere. Ovo je velika stvar za srpsku odbojku i za naš klub“, istakao je Simić i dodao:

Povezano

Dosta nas ima iskustva, možda i lošeg, od poraza u Tuluzu. Tamo smo uzeli prvi set, a nažalost nismo prošli. Učimo na greškama učimo, to smo pokazali. Svi momci su odigrali 200 odsto ovu utakmicu i zasluženo smo pobedili“.

Njegov saigrač Pavle Perić zahvalio se domaćinu na dobrodošlici i prijatnim uslovima.

Mislim da niko od nas nije došao da uzme dva seta. Došli smo da trijumfujemo i da pobedom odemo u Ligu šampiona. Naravno, čestitao bih svojoj ekipi na odličnoj igri i čestitao bih protivniku na odličnoj borbi. Stvarno su odični domaćini bili ovde. Imali smo dobru publiku i odličnu utakmicu“, rekao je Perić i dodao:

Teško smo ušli u meč, osetio se isti pritisak koji nas je pratio još prošle godine, kada smo ispali u istom ovom trećem kolu. Pretprošle godine smo ispali isto u trećem kolu od francuske ekipe. Sve vreme smo osećali pritisak, ali smo od početka do kraja bili tim, pa smo uspeli da ovaj tim i ostvarimo“.