Voša u Poljskoj napada Grbićevu Zaksu

Podeli:
CEV

Liga šampiona je dosanjana, euforija je prošlost, a Vojvodina će već sutra na megdan Zaksi iz Keđeržina u 1. kolu E grupe elitnog evropskog klupskog takmičenja.

Novosađani su već uradili veliku stvar, posle četiri godine šampion Srbije će ponovo biti deo elite, a ukoliko otkinu neki set, možda i bod u Poljskoj, bio bi to samo početak nove evropske bajke.

Meč iz Poljske počinje sutra u 18 časova, uz direktan prenos na Sport klubu 1. Pred sam polazak, prvi trener Voše, Siniša Gavrančić napomenuo je da se on i njegovi puleni neće zadovoljiti samo učešćem u Ligi šampiona.

Povezano

 „Grupna faza je za sve nas izazov i prilika da vidimo gde smo u odnosu na najbolje evropske ekipe. Mislim da kao pojedinci i kao ekipa možemo iz sebe da izvučemo maksimum. Nema većeg motiva od najelitnijeg evropskog takmičenja. Verujem da možemo da napravimo dobar rezultat u grupnoj fazi”, istakao je šef stručnog štaba Vojvodine NS seme Siniša Gavrančić.

Timovi u grupi nisu bauk. Smatra se da će crveno-beli imati snage da se adekvatno suprotstave nemačkom Fridrihshafenu i belgijskom Ruselaru, dok je poljska Zaksa ipak za nijansu jača od svih.

Posle gostovanja u Poljskoj, Novosađani će biti domaćini u velikoj sali Spensa u naredne dve utakmice.

Tražićemo svoju šansu, pre svega s Nemcima i Belgijancima, jer uz dobru igru sigurno možemo da im pariramo. Što se tiče Zakse, to je jedna od najboljih evropskih ekipa, znamo dobro da je poljska klupska odbojka u svetskom vrhu. Za nas su oni izazov i mislim da u jednoj rasterećenoj i nadahnutoj igri treba da se pokažemo u što boljem svetlu”, kaže Gavrančić i dodaje:

Malo mi je žao što u Novom Sadu nećemo igrati u maloj sali, tamo je baš prisna atmosfera. Ali, eto i novog zadatka za ceo klub, da ispunimo tribine Velikog Spensa. Ako se dobro pokažemo, verujem da kvalitetom možemo privući publiku, da ne dođu samo oni najverniji koji nas prate godinama, nego i neki novi”.

Vojvodina NSS je u ponedeljak u ranim jutarnjim časovima otputovala za Poljsku, a prvi trening u dvorani „Keđeržin-Kožle” odradila je od 18.30 časova. Utakmica Zaksa – Vojvodina NSS na programu je u utorak u 18 časova, uz direktan prenos na Sport Klubu 1.