Beograd radi na novom odbojkaškom spektaklu

Vesti odbojka 18. dec. 201916:49 > 18:17
Podeli:
FOTO: CEV

Aleksandar Boričić, predsednik CEV, istakao je revolucionarnu ulogu Evropskih šampionata odigranih ove godine u osam zemalja pred više od 500.000 gledalaca.

„Fantastičan uspeh EP 2019. je potvrdio vodeću ulogu Evropske odbojkaške konfederacije na međunarodnoj sceni, što je priznao i FIVB. Naša dužnost i misija sada je da nastavimo kontinuitet u inovacijama i dodamo još jedno poglavlje ove uspešne priče. Danas zajednički krećemo da radimo na novom velikom odbojkaškom spektaklu“, naglasio je Boričić.

U sedištu CEV održan je sastanak organizatora EP 2021. u obe konkurencije. Tom prilikom Odbojkaški savez Srbije predstavljali su Zoran Gajić i Ivan Knežević, predsednik i generalni sekretar OSS.

Naredni Evropski šampionat 2021. u konkurenciji odbojkašica odigraće se u Srbiji (Beograd), Grčkoj, Bugarskoj i Rumuniji. Pored organizatora, plasman je ostvarilo osam najuspešnijih selekcija sa EP 2019: Turska, Italija, Poljska, Holandija, Nemačka, Rusija, Belgija i Azerbejdžan. Preostalih 12 reprezentacija biće poznato posle kvalifikacija.

U konkurenciji odbojkaša, organizatori EP 2021. su Češka, Estonija, Finska i Poljska, gde će se odigrati polufinale i finale. Plasman je, pored organizatora, izborilo osam najuspešnijih selekcija sa poslednjeg šampionata 2019: Srbija, Slovenija, Franucska, Rusija, Italija, Ukrajina, Nemačka i Belgija. Preostalih 12 reprezentacija biće poznato posle kvalifikacija.