Tijana i Uroš najbolji u 2019. godini

Vesti odbojka 28. dec. 201914:54 > 14:58
Podeli:
OSS

Odbojkaški savez Srbije proglasio je Tijanu Bošković i Uroša Kovačevića najboljim pojedincima u 2019. godini.

U subotu je u Beogradu održan tradicionalni Novogodišnji koktel na kome su proslavljena zlatna odličja koja su na prvenstvima Evrope osvojili seniori i seniorke.

„Zadovoljstvo izraženo uspesima prošle godine kao da je bio uvod za ono što se desilo u ovoj neverovatnoj godini. Ne kažem neponovljivoj, jer smo ovo učinili 2011. A nadamo se da će i u budućnosti biti slučaj“, rekao je predsednik Zoran Gajić i dodao:

„Uspešne su bile i pojedine mlađe selekcije, a nadam se da će biti još uspešnije. Napravili smo i veliki iskorak kada je u pitanju nacionalni centar, koji bi uskoro trebalo da počne da se radi. Čeka nas olimpijska godina, prirodno je da očekujemo nove uspehe. Ne želimo da vršimo pritisak, znamo da i oni žele najbolje„.

Za najbolju igračicu proglašena je ponovo Tijana Bošković, koja je bila MVP kontinentalnog šampionata i koju je CEV nagradio zvanjem najbolje odbojkašice Evrope.

U muškoj konkurenciji priznanje je dobio Uroš Kovačević. Primač srpskog tima je takođe bio najkorisniji igrač EP i proglašen je najboljim u Evropi od strane CEV.

Najboljim trenerima proglašeni su selektori seniorskih selekcija Zoran Terzić i Slobodan Kovač.

Specijalno priznanje Saveza uručeno je prvom čoveku CEV Aleksandru Boričiću.