Kovač odredio putnike za Berlin

Podeli:
FOTO: CEV

Selektor srpskih odbojkaša Slobodan Kovač saopštio je spisak igrača na koje računa za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju, koji je na programu od 5. do 10. januara u Berlinu.

U odnosu na tim koji je prošle godine osvojio titulu evropskog prvaka, najveća razlika je odsustvo Aleksandra Okolića, zbog povrede. Takođe, u reprezentaciju se posle sedam godina vraća Mihajlo Mitić, koji će biti drugi tehničar, umesto Vuka Todorovića. Na poziciji primača Lazara Ćirovića zamenio je debitant Mihajlo Stanković, a na put će i treći korektor Božidar Vučićević.

Na spisku su:
tehničari: Nikola Joković, Mihajlo Mitić.
korektori: Aleksandar Atanasijević, Dražen Luburić, Božidar Vučićević.
libera: Neven Majstorović, Nikola Peković.
blokeri: Srećko Lisinac, Marko Podraščanin, Petar Krsmanović.
primači: Nemanja Petrić, Uroš Kovačević, Marko Ivović, Mihajlo Stanković.

Povezano

Pored Bobe Kovača, u stručnom štabu reprezentacije biće treneri Ljubiša Ristić i Igor Žakić, kondicioni treneri dr Radivoje Radaković i Zdravko Aničić, statističari Milan Simojlović i Mirko Radisavljević, lekar dr Ljuban Martinović, fizioterapeuti Ivan Popović i Dejan Vuković i tim menadžer Slobodan Boškan.

Prvi meč evropske šampione u dvorani „Maks Šmeling“ čeka u nedelju od 13.30 sa Francuskom. Dan kasnije, Srbija igra sa Holandijom od 14 časova, a potom je čeka slobodan dan, pa susret sa Bugarskom u sredu od 14.30. U drugoj grupi će igrati Nemačka, Belgija, Slovenija i Češka.

Plasman u polufinale izboriće po dve prvoplasirane selekcije iz obe grupe, a vizu za Tokio samo pobednik turnira.