Kovač pred Francusku: Da pokažemo našu najbolju igru

Podeli:
CEV

Selektor srpskih odbojkaša Slobodan Kovač smatra da njegva ekipa mora da pruži svoju najbolju igru kako bi pobedila Francusku na početku kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Berlinu.

Aktuelni šampioni Evrope otputovali su u Berlin, gde ih u nedelju očekuje prvi meč protiv Francuske.

Povezano

„Vidim da i Francuzi imaju problema sa sastavom. Koliko sam uspeo da vidim prvi korektor Bojer nije došao. Imaju povređene igrače. Ali to ne sme da nas zavara. Oni su odlična reprezentacija. Bez obzira ko je od momaka tu. Moramo da igramo najbolje što možemo ako hoćemo da pobedimo“, rekao je Kovač.

Srbija će pokušati da opravda ulogu favorita i domogne se Olimpijskih igara posle propuštenog turnira u Riju.

„Teže je od Evropskog prvenstva jer ide samo pobednik. Mi smo pre četiri godine napravili veliku grešku, nismo uspeli da se plasiramo ne Olimpijske igre. Na istom smo mestu, istom hotelu, igramo protiv skoro istih rivala. Naučili smo lekciju“, dodao je Marko Podraščanin.

„Prva utakmica možda i najteža. Igramo protiv Francuza, koji su nam uvek neugodini. Ipak, dobili smo ih na poslednja dva velika takmičenja.“

U grupi B su još Holandija i Bugarska, dok su u grupi A domaćin Nemačka, Slovenija, Belgija i Češka. U Tokio će samo pobednik turnira.