Kovačević: Lakše se diše…

Podeli:
CEV

Selektor srpskih odbojkaša Slobodan Kovač očekuje da njegov tim igra još bolje u nastavku olimpijskog kvalifikacionog turnira. Primač Uroš Kovačević ističe da ekipa najbolje igra kada je pod pritiskom.

Srbija je u drugom kolu savladala Holandiju maksimalnim rezultatom i tako zabeležila prvu pobedu u Berlinu, pošto je prethodno izgubila od Francuske.

„Ni ovo nije naše pravo lice“, ocenio je Kovač.

Povezano

„Igrali smo bolje, nismo dozvolili rivalu da bude dobar. Sigrno da je razlika velika između Francuza i Holanđana, ali je Azis mnogo bolji korektor nego Patri. Njega smo uspeli da zaustavimo. Patrija nismo mogli… Mislim da se još tražimo, nije jednostavno. U pripremnom periodu niko nije hteo da igra sa nama… Sada kada smo imali jedan meč iza nas, videla se energija.  Postavili smo sistem igre koji hoćemo, dobar servis, blok, odbrana. Moramo još da popravimo prijem, ali opet kažem, prilagođavamo se u hodu“.

Evropski šampioni morali su da zabeleže trijumf kako bi ostali u borbi za polufinale.

„Najbolje igramo kad smo pod pritiskom“, konstatovao je Kovačević.

„Znali smo da ćemo da igramo bolje, da smo kvalitetniji od Holandije. Kad imamo mnogo toga da izgubimo onda damo sve. Lagana pobeda, s obzirom na to da je protivnik bio izuzetno kvalitetan. Lakše se diše“.

Posle dana pauze, Srbiju očekuje duel sa Bugarskom u poslednjem kolu grupne faze.