Podraščanin: Nismo imali ni hrabrosti, ni sreće

Podeli:
Odbojkaški savez Srbije

Članovi odbojkaške reprezentacije Srbije Marko Podraščanin, Nemanja Petrić i Uroš Kovačević tuguju zbog poraza od Bugarske 3:2 i nemogućnosti da zaigraju na Olimpijskim igrama u Tokiju, ali ističu da ekipa u ovom trenutku jednostavno nije bila kadra da učini više.

Sličan turnir kao pre četiri godine. Igrali smo za nijansu bolje, međutim nismo imali ni hrabrosti ni sreće u odlučujućim momentima. Što se mene tiče, naša igra nije bila toliko loša, ali oni su stvarno odigrali sjajnu utakmicu u prva tri seta. Opet smo bili tu, opet smo bili blizu i verovali, ali opet ništa. Kao pre četiri godine. Veliki neuspeh. Pretpostavljam da Holandija neće pobediti Francusku i da minimum 12 godina zemlja odbojke neće imati predstavnika na Olimpijskim igrama, što je stvarno veliki neuspeh, ali Bože moj. Mi kao prvaci Evrope nismo uspeli da se plasiramo na Olimpijske igre“, istakao je srednji bloker Podraščanin.

Povezano

Kapiten Nemanja Petrić smatra da su Bugari bili posebno dominantni u jednom segmentu igre, a da srpski tim, sa druge strane, trenutno nije mogao više da dâ.

Na našu žalost, ali i na žalost svih naših navijača i cele nacije, nismo uspeli. Treba pružiti ruku Bugarima, koji su bili bolji u gotovo svim elementima – prevashodno u servisu i u prijemu servisa. Kada jedna ekipa servira kao što su to oni danas činili, jako je teško igrati. To je sva priča što se tiče ove utakmice. Da li smo mi mogli bolje? Sigurno da jesmo. Da li smo dali maksimum? Siguran sam da jesmo. Nažalost, to je naš maksimum u ovom trenutku. Ostaje velika žal za kvalifikacijama. Jako smo to želeli. Nismo vas ništa lagali, sigurno smo iz srca govorili da verujemo i da želimo. Nama je sigurno najteže, ali šta je tu je. To je sport. Nekada pobediš i najbolji si. Posle Evropskog prvenstva koje smo osvojili, već sutradan smo morali da se borimo za druge pobede. Idemo dalje“, istakao je Petrić.

Primač Uroš Kovačević nesrećan je zbog činjenice da je manje kvalitetan tim prošao dalje.

Kao i sve ostale ekipe, a pogotovo mi koji smo evropski šampioni, imali smo najveći pritisak da ovde odigramo najbolje. Očigledno da mi nismo u najboljoj formi jer ovaj turnir je zasnovan isključivo i samo na sreći i trenutnoj formi. Mi se nismo ni pripremali, dosta nas je bilo povređeno. Stvarno tužan trenutak za nas sve jer smo mi mnogo kvalitetniji tim od reprezentacije Bugarske. Ne bih da ulazim u analizu, ali baš mi je teško. Ne mogu da pričam“, istakao je Kovačević.