Jovović: Ovo će dugo da boli…

Vesti odbojka 10. jan. 20207:40 > 7:40
Podeli:
CEV

Srpski tehničar Nikola Jovović smatra da je reprezentacija nametnula sebi preveliki pritisak pred kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, te da je to jedan od razloga neuspeha.

Evropski prvaci neće učestvovati na olimpijskom turniru u Tokiju, pošto su kvalifikacije završili već u grupnoj fazi sa porazima od Francuske i Bugarske i pobedom nad Holandijom.

„Mislim da će ovo dugo da boli“, rekao je Jovović u četvrtak po dolasku iz Berlina.

Povezano

„Nikako da uspemo to što želimo. Možda treba da prestanemo da razmišljamo o Olimpijskim igrama kao finalnom cilju, već da igramo takmičenje po takmičenje. Možda ćemo tako uspeti da se oslobodimo pritiska jer stvarno ovo nije bila naša najbolja igra“.

Srbija nije imala predstavnika ni na muškom turniru na Igrama u Riju pre četiri godine.

„Mislio sam da ćemo spremniji biti. Žao mi je jer smo imali predispozicije, pogotovo sa ovim stručnim štabom koji nam je sve spremio. Propustili smo veliku šansu. Imao sam osećaj da smo ponovili istu grešku kao i prošli put.“

Svima je najteže pao poraz od Bugarske u poslednjem kolu.

„Bugare smo pobedili 15 puta. Od kad sam ja u reprezentaciji, ne znam kad smo izgubili od Bugara. Da kažem, razvalili su nas. Na servisu su bili snažni. Nismo mogli da im odgovorimo i to je to“, konstatovao je Jovović.

Za mesto u Tokiju boriće se selekcije Francuske i Nemačke.