Poljska: Kovač bolji od Grbića, Varšava novi lider

Vesti odbojka 23. jan 202012:55 > 12:59
Podeli:
Foto: Plus Liga

Veliki derbi u 15. kolu poljske Plus lige, sudar šampiona ZAKSE i Jastržebskog, pripao je gostima, koji su slavili pobedu posle pet setova - 3:2.

Meč u Kožleu obilovao je uzbuđenjima i preokretima (domaćin vodio 2:1), a posebnu draž doneo je dvoboj trenera, Nikole Grbića i Slobodana Kovača, bivšeg i aktuelnog selektora Srbije.

Na kraju je više razloga za slavlje imao stariji, Kovač, čija je ekipa posle devete vezane ligaške pobede i dalje na četvrtom mestu, sa 32 boda.

Grbićeva ZAKSA je doživela i drugi uzastopni poraz u prvenstvu, pa je pala na drugu poziciju sa 37 bodova, prepustivši lidersku poziciju ekipi Varšave (39 bodova).

U pobedi Jastržebskog, blistao je primač Tomaš Fornal sa 24 poena, koliko je osvojio i korektor David Konarski. Kod domaćina, bolji od ostalih bio je Kamil Semenjuk sa 22 poena.

Lider Varšava, sa razigranim tandemom Kvolek – Grobelni (po 14 poena), lako je savladala Šlepsk Malon Suvalki i došla do 14. ovosezonske pobede, a treba istaći i maksimalan trijumf Belhatova (12. u sezoni) na gostovanju Kuprumu u Lubinu.

Srpski as Dušan Petković je osvojio 14 poena, dok Milan Katić nije ulazio u igru.

Prvu pobedu u sezoni ostvarila je ekipa Bidgošća, koja je savladala Čarni Radom rezultatom 3:2.