LŠ: Preokret Trentina, Kovač i Grbić u četvrtfinalu

Vesti odbojka 19. feb. 202023:05 > 23:15
Podeli:
Lega Pallavolo

Poznati su svi četvrtfinalisti Lige šampiona. Među osam najboljih plasirali su se italijanski Lube, Trentino i Peruđa, ruski Fakel i Kuzbas, te poljski Jastržebski i Keđaržin koje predvode Slobodan Kovač i Nikola Grbić, kao i belgijski Ruselar.

Veliku pobedu vrednu četvrtfinala izvojevao je Trentino posle velikog preokreta. Savladali su Italijani u Češkoj Buđevice, koje su vodile 2:0 posle dobijena prva dva seta 25:21, 25:22. Gosti su znatno digli nivo i treći set dobili 25:15. Kao da je to bila inicijalna kapisla da dobiju i naredna dva seta 25:22 i 15:11 i izbore plasman među osam kao jedna od tri najbolje drugoplasirane ekipe.

Pre ovog kola znali su se pobednici grupa, to su bili Jastržebski, koji je tek u poslednjem kolu doživeo poraz od Maseika 3:2, zatim Peruđa koja je zabeležila i šestu pobedu protiv Verve 3:1, isto kao i Kedžiržin protiv Fridrishafena 3:0, ali i Lube protiv Fenerbahčea 3:1. Prvo mesto osvojio je i Fakel i slavio je u poslednjem kolu u Ljubljani iako je gubio 2:1 u setovima.

Tako da je ostalo da se odrede tri najbolje drugoplasirane ekipe. Kemerevo je iskoristilo najbolju situaciju jer su zavisili isključivo od sebe i pobedom kod kuće nad BR Volejs 3:2 izborili plasman među osam, a poslednji putnik u četvrtfinale belgijski Ruselar to je uradio pobedom nad Vojvodinom 3:0.

Ostali rezultati: Zenit Kazanj – Halkbank 3:1, Tur – Benfika 3:1.