Odloženi mečevi Lige šampiona u Istanbulu i Sijeni

Vesti odbojka 2. mar 202012:03 > 12:07
Podeli:
FOTO: CEV

Mečevi između Fenerbahčea i Novare u Istanbulu, ali i onaj u kojem su trebali da se sastanu Skandići i Ezačibaši u Sijeni, odloženi su do daljeg, zbog pretnje koronavirusa.

Evropska odbojkaška konfederacija (CEV) u saopštenju povodom ovih slučajeva, istakla je zabrinutost oko širenja koronavirusa, ali i odlučnost u nameri da maksimalno zaštiti zdravlje sportista, službenih lica i navijača.

Odluka sledi preporuke Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) i FIVB-a i uzima u obzir mere koje su poduzele nacionalne vlasti za suzbijanje virusa i zabrinutosti koje je izneo bar jedan od konkurentskih timova.

Pored dve utakmice Lige šampiona za odbojkašice, otkazan je i revanš meč četvrtfinala CEV kupa u muškoj konkurenciji, između Modene i francuskog Ažaksjoa, koji je trebalo da se odigra 4. marta, kao i utakmica u istom rangu takmičenju, ali u ženskoj konkurenciji između Busto Arsicija i Dinama iz Kazanja.

CEV nastavlja da prati situaciju i ostaje spreman da preduzme dalje korake. Svaka odluka u vezi sa novim terminima odloženih utakmica i potencijalnim promenama u kalendaru CEV, zavisiće o razvoju situacije povezane sa širenjem virusa i o merama koje preduzimaju nacionalne i međunarodne vlasti.

https://twitter.com/CEVolleyballCL/status/1234431900191789056