ACH Volej osvajač MEVZA lige, sjajni Vilimanović

Podeli:
FOTO: CEV

Odbojkaši ACH Voleja savladali su zagrebačku Mladost sa 3:0 (25:14, 25:18, 26:24) u finalu Srednjeevropske lige (MEVZA) i deseti put osvojili trofej u ovom Regionalnom takmičenju.

Za najboljeg igrača turnira, odigranog u austrijskom Cvetlu, proglašen je korektor pobedničkog tima Peter Đirlić. Najbolji dizač je Kraljevčanin Andrija Vilimanović, a libero Kajl Dagostino. Prvi primač je Jure Okroglič, a bloker Matic Videčnik, svi iz redova ljubljanskog šampiona.

ACH Volej je dominirao u prva dva seta, a nešto veća borba viđena je samo u trećem, u kojem su odbojkaši Mladosti pružili najveći otpor i vodili do 19:17.

Ipak, neizvesna završnica pripala je ACH Voleju, koji je na ovom susretu igrao bez povređenog korektora Božidara Vučićevića.

U pobedničkom timu 19 poena osvojio je Petar Đirlić, 15 Jan Pokeršnik, a devet Matic Videčnik. Vilimanović je uz sjajnu organizaciju igre dodao i šest poena.

U poraženom timu najefikasniji je bio Tomislav Mitrašinović sa 13 poena.

U meču za treće mesto domaći Valdvirtel je savladao Kalcit iz Kamnika rezultatom 3:1, po setovima 25:18, 25:21, 23:25, 29:27.