Atanasijević: Liga nacija kreće krajem avgusta

Podeli:
Foto: Lega Pallavolo

Najveći broj srpskih odbojkaša, koji igraju u inostranstvu, nalazi se u Italiji, u zemlji koja je dosadašnjem delu epidemije koronavirusa pretrpela najveće ljudske gubitke.

Zaključno sa 31. martom, u ovoj zemlji je obolelo više od 105 hiljada ljudi, ali više od svega zabrinjavan visoka stopa smrtnosti, zbog 12 i po hiljada preminulih.

Umbrija i grad Peruđa, na sreću po Aleksandra Atanasijevića i Marka Podraščanina, pošteđeni su drame, kakvu preživljava Lombardija i gradovi Milano, Bergamo i Breša, ali se i tamo oseća napetost, zbog teške situacije na severu zemlje.

Potvrdio nam je to jedan od dvojice velikih asova, koji nam se javio po završetku prepodnevnog treninga.

Ništa se kod nas nije promenilo, odlazimo na treninge u malim grupama, po trojica-četvorica, odrađujemo teretanu, ne diramo loptu i vodimo računa o svim merama preventive.

Povezano

U Peruđi nema mnogo zabeleženih slučajeva pandemije koronavirusa.

Možda samo nekoliko, ali Umbrija je dobro prošla u svom ovom haosu. Stradala je Lombardija, to već svi znamo”, kaže Atanasijević i nastavlja. „Nažalost, još uvek se ne nazire kraj, iako sportske organizacije nisu zaključile nijedno nacionalno prvenstvo. Svi Šampionati su još uvek na stendbaju.

Za razliku od Lisinca i Kovačevića u Trentu, te Petrića i Okolića u Milanu, Atanasijević ima priliku da se vidi sa klupskim drugom Markom Podraščaninom.

Družimo se na treningu, odemo nekad do mene na ručak, pošto je Markova supruga sa decom u Novom Sadu. Kupujemo hranu, ili kuvamo, jer nam je sada kao pojačanje došla i moja Elica (op.a. Atanasijevićeva devojka, odbojkašica Vasileva). Sve u svemu, čuvamo se, koliko je potrebno i čekamo bolje dane”, kaže Bata.

Za kraj razgovora, Atanasijević nam je otkrio i jednu ekskluzivu.

Baš sam jutros čuo da su u FIVB planirali da se Liga nacija 2020 igra od kraja avgusta pa do početka oktobra. Pretpostavljam da ćemo je svi igrati, pošto ćemo se zaželeti odbojke. Kada su u pitanju italijansko prvenstvo i Liga šampiona, iskreno, sada i nisam neki optimista, ali ajde da vidimo šta nam donosi april”, zaključio je as Peruđe.