"Velika je razlika između mladih i krema naše odbojke"

Podeli:
FIVB

Odbojkašice Srbije od ponedeljka su na okupu. Prvi tim trenira u Beogradu, dok su mlađe igračice u Ubu.

Pod nadzorom drugog trenera Aleksandra Vladisavljeva u Beogradu rade devojke koje su osvajale šampionske titule na planetarnom i kontinentalnom šampionatu. Još se samo čeka dolazak Bojane Drče i Bojane Milenković.

„Sam je početak. Ono što je meni drago je da su devojke raspoložene, da su nasmejane, da im je falilo ovog druženja. Narednih 25, 30 dana ćemo da provodemo u njihovom povratku u odbojkaški trening, da im pomognemo da spremnije sačekaju sezone u klubovima i da na neki način počnu pripreme za naredno leto gde nas čekaju najveća iskušenja“, rekao je Vladisavljev.

„Čekaju nas dve nedelje rada u ovom obimu. Igračice će se uvoditi u trening. Uporedo sa tim će sa Vladimirom Bankovićem raditi na popravljanju fizičkih sposobnosti jer je zaista nesvakidašnja situacija, velika pauza koja je za nama je ostavila traga. Devojke dobro izgledaju fizički, vidim da su se odmorile i oporavile od manjih povreda. Posle te dve nedelje se selekcija koja je u Ubu vraća u Beograd i u dogovoru sa selektorom Terzićem ćemo odlučiti kako ćemo nastaviti sa treningom. Siguran sam da će jedan deo mlađih igračica biti u pogonu“.

Selektor Zoran Terzić radiće sa mlađim devojkama u Ubu.

„Mnogo je bitno za budućnost naše odbojke da se neka od tih devojaka istakne. Jako je teško da za sledeću sezonu neka dosegne nivo ovih devojaka ovde. Ovo ovde je krem naše odbojke, to su devojke koje su sve prošle i osvojile tolike medalje. Naše mlađe igračice će imati lep primer da eventualno treniraju sa njima, da vide kako se one odnose prema radu i da probaju na svaki način da ih dosegnu. Tu je još razlika velika, ali ih zato i okupljamo“.