Milica Kubura novi bombarder Kazerte

Vesti odbojka 29. jun. 202015:17 > 15:31
Podeli:
Foto: FIVB

Potencijalna seniorska reprezentativka Srbije, 25-godišnja Milica Kubura, nova je članica Kazerte, pred kojom je druga sezona igranja u Seriji A.

Nekadašnja odbojkašica Crvene zvezde i Partizana, ali i sjajan student Florida Stejt Univerziteta, stiže na jug Italije kao veliko pojačanje na poziciji korektora, a u dijagonali će igrati sa iskusnom Ludovikom Dalijom.

Milica je prošle sezone zablistala u Nemačkoj, jer je sa Drezdenom osvojila nacionalni Kup, stigla do polufinala Čelendž kupa i ušla u plej-of Bundeslige.

Možda smo mogle da osvojimo i tri trofeja, ali ne treba da budem nezadovoljna, jer je epizoda u Nemačkoj bila sjajna.

U intervjuu za Sport Klub, Milica priznaje da se raduje novom izazovu i igranju u italijanskoj Seriji A, o kojoj je čula samo lepe reči.

Serija A je nekada bila najjača na svetu, danas možda nije tako, ali je svakako reč o najatraktivnijoj Ligi na svetu, koju prati veliki broj navijača. Osetila sam to i u prethodna dva-tri dana, jer sam dobila bezbroj poruka iz Italije, ali i Srbije, pošto ljudi, baš zahvaljujući Sport Klubu, prate italijansku Ligu i znaju puno toga o svakom klubu. Kazerta je zahvaljujući „koroni” sačuvala status superligaša, ali je klub ambiciozan, imaju i novog sponzora. Učiniće sve da ekipa bude kvalitetnija i konkurentnija. Za sada smo od strankinja tu Brazilka dizač Bruna Lemos i ja. Biće još pojačanja, to je sigurno”, kaže Kubura, koja zbog pandemije koronavirusa dugo nije „dodirnula loptu”.

Bila sam na nekoliko treninga u Vizuri, a što se fizičke spreme tiče, redovno treniram i održavam tonus mišića. U Italiju bi trebalo da krenem 13. jula, nadam se da neće biti nikakvih problema, znam jezik, to mi je prednost. Pandemija koronavirusa nije bila toliko jaka na jugu Italije, nadam se da se stvari nisu promenile”, kaže na kraju Milica Kubura.

Milica Kubura je u ovom trenutku treća Srpkinja, koja će u narednoj sezoni igrati u italijanskoj Seriji A, pored Mine Popović, članice Skandićija i mlade Milke Stijepić, koja je potpisala za Kuneo.