CEV odredio šešire pred žreb za Ligu šampiona 2020/21

Vesti odbojka 18. jul. 202011:27 > 11:52
Podeli:
FOTO: CEV

Evropska odbojkaška konfederacija (CEV) je odredila šešire pred žreb za grupnu fazu Lige šampiona, koji će se sredinom avgusta održati u Luksemburgu.

Poznato je da se sistem takmičenja neće menjati, da će u muškoj i ženskoj konkurenciji igrati 20 klubova, podeljenih u pet grupa. U ovom trenutku zna se kojih će 18 ekipa biti u šeširima za grupnu fazu takmičenja, a poslednja dva dobiće se kroz gusto sito kvalifikacija, u kojima će ovoga puta učestvovati i šampioni Srbije – odbojkaši Vojvodine NSS i odbojkašice TENT-a iz Obrenovca.

Kod muškaraca, u prvom šeširu su Lube Ćivitanova (Italija 1), Lokomotiva iz Novosibirska sa Markom Ivovićem i Draženom Luburićem (Rusija 1), ZAKSA Keđeržin Kožle sa Nikolom Grbićem (Poljska 1), Leo Šuz Modena sa Nemanjom Petrićem i Draganom Stankovićem (Italija 2), te Zenit iz Kazanja (Rusija 2).

U drugom šeširu su Berlin Risajkling Volejs (Nemačka 1), Fenerbahče HDi Sigorta (Turska 1), Verva Varšava Orlen Paliva (Poljska 2), Junajted Volejs Frankfurt (Nemačka 2) i Arkas Spor Izmir (Turska 2).

Treći šešir čine Lindemans Alst (Belgija 1), Tur VB (Francuska 1), ACH Ljubljana sa Božidarom Vučićevićem (Slovenija 1), VK Čez Karlovarsko (Češka 1) i Knak Volej Ruselar (Belgija 2).

U poslednjem, četvrtom, ali ne i najslabijem šeširu su Sir Sejfti Konad Peruđa sa Aleksandrom Atanasijevićem (Italija 3), Kuzbas Kemerovo sa Petrom Krsmanovićem (Rusija 3), PGE SKRA Belhatov sa Dušanom Petkovićem i Milanom Katićem (Poljska 3), te još dve ekipe koje će doći iz kvalifikacija.

CEV je nedavno dozvolio da u kvalifikacijama, samo za ovu „korona” sezonu, učestvuju i četvrti predstavnici Rusije, Italije i Poljske, ili treći Nemačke, Turske i Belgije, što znači da će konkurencija biti paklena i da će sama Liga šampiona u narednoj sezoni imati jako malo tzv. autsajdera.

Foto: Lega Pallavolo

Što se tiče ženske konkurencije, u prvom šeširu su Vakifbank sa Majom Ognjenović i Milenom Rašić (Turska 1), Imoko Koneljano (Italija 1), Dinamo Kazanj (Rusija 1), Ezačibaši Vitra sa Tijanom Bošković i Slađanom Mirković (Turska 2), te UYBA Busto Arsicio sa Jovanom Stevanović (Italija 2).

Drugi šešir čine Hemik Police sa Jovanom Brakočević (Poljska 1), Miluz sa Jelenom Novaković (Francuska 1), Lokomotiva Kalinjingrad (Rusija 2), Developres Skajres Rešovija sa Jelenom Blagojević (Poljska 2) i Nant VB (Francuska 2).

U trećem šeširu su Alba iz Blaža našeg Darka Zakoča, a u čijim redovima su Aleksandra Ćirović, Ana Antonijević, Maja Aleksić i Silvija Popović (Rumunija 1), Šveriner SC (Nemačka 1), Marica Plovdiv (Bugarska 1), VK Šelmi Brno (Češka 1) i Polki Kusamo (Finska 1).

Četvrti šešir je prepun sjajnih ekipa, kao što su Fenerbahče Opet sa Zoranom Terzićem, Brankicom Mihajlović i Biankom Bušom (Turska 3), Igor Gorgonzola Novara (Italija 3), Uraločka Jekaterinburg (Rusija 3) i još dvoje kvalifikanata.

Prvo kolo grupne faze Lige šampiona igraće se od 17. do 19. novembra, a poslednje je zakazano za 10. februar 2021. godine.

Prethodno će se igrati i kvalifikacije (tri runde), a prvi mečevi prve runde su na programu od 22. do 24. septembra, dok su revanši od 29. septembra do 1. oktobra.