Marković novi trener Budve, projekat se nastavlja

Podeli:
OK Budva

Odbojkaški klub Budva je pre dve godine krenuo sa projektom čiji je cilj bio pozicioniranje Budvana na crnogorskoj, regionalnoj i evropskoj odbojkaškoj mapi.

Sve je funkcionisalo savršeno. Budva je dva puta bila šampion Crne Gore, prošle sezone je odigrala veoma dobro na evropskoj sceni. Bila je ravnopravan rival ekipi Benfike u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pobedila je Kakanj u CEV Kupu, ali je ruski Zenit bio neprelazna prepreka.

Budva je dominirala u šampionatu Crne Gore koji je prekinuo koronavirus, a planove o učešću u Regionalnoj ligi i Ligi šampiona je zaustavila globalna zdravstvena pošast. Projekat je u ovom trenutku zaustavljen, ali se nastavlja borba sa istim ciljevima koji su spomenuti na početku teksta.

Vladimiru Vasoviću koji je kao prvi trener odradio vrhunski posao je istekao ugovor, a čelnici kluba su odlučili da priliku pruže mladom Milošu Markoviću koji je bio asistent Vladimira Vasovića. U sezoni koja sledi, biće dosta promena u sastavu tima, a kakve je trenutna situacija, pitali smo direktora kluba, Nemanju Zenovića.

„Na žalost morali smo da privremeno usporimo realizaciju projekta čiji je cilj poziconiranje kluba na regionalnom i evropskom nivou. Budva je kao i svi klubovi koji su ekonomski zavisni od turizima u velikom problemu. Samim tim, već planirano učešće u Regionalnoj ligi i učešće na evropskoj sceni u kvalifikacijama za Ligu šampiona, smo morali da otkažemo. Istovremeno, formiraćemo daleko mlađu ekipu u odnosu na prošlu sezonu, ali od realizacije ciljeva iz projekta nismo odustali, samo smo se prilagodili novonastaloj situaciji“, naglasio je za Sport Klub Nemanja Zenović i nastavio:

„Novi trener, Miloš Marković, imaće na raspolaganju veoma mladu, ali izuzetno talentovanu ekipu, koja će kao primarni cilj u sezoni koja sledi imati borbu za titulu u Crnoj Gori. Želimo da odbranimo tron, ponovo obezbedimo učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a naredne sezone potvrdimo i učešće u Regionalnoj ligi. Iskreno se nadam da će to tada globalna zdravstvena pošast koja je poremetila sve životne tokove ostati iza nas, te da ćemo mirno i staloženo, bez neočekivanih problema, nastaviti realizaciju projekta koji smo započeli“.

Prepreke na putu odbojkaša Budve ka trećoj titulu u nizu, biće Budućnost iz Podgorice i Jedinstvo iz Bijelog Polja.