Aleksandar Milivojević pojačao Budvu

Podeli:
OK Budva

Iskusni Aleksandar Milivojević, bivši reprezentativac Crne Gore, prošle sezone igrač francuskog Ažaksjoa, odlučio je da bogatu karijeru nastavi u odbojkaškom klubu Budva koji će glavne konkurente u borbi za titulu imati u ekipama Budućnosti iz Podgorice i Jedinstva iz Bijelog Polja.

Odbojkaški klub Budva je pre dve godine krenuo sa projektom čiji je cilj bio pozicioniranje Budvana na crnogorskoj, regionalnoj i evropskoj odbojkaškoj mapi.

Sve je funkcionisalo savršeno. Budva je dva puta bila šampion Crne Gore, prošle sezone je odigrala veoma dobro na evropskoj sceni. Bila je ravnopravan rival ekipi Benfike u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pobedila je Kakanj u CEV Kupu, ali je ruski Zenit bio neprelazna prepreka.

Budva je dominirala u šampionatu Crne Gore koji je prekinuo koronavirus, a planove o učešću u Regionalnoj ligi i Ligi šampiona je zaustavila globalna zdravstvena pošast. Projekat je u ovom trenutku zaustavljen, ali se nastavlja borba sa istim ciljevima koji su spomenuti na početku teksta.

Vladimiru Vasoviću koji je kao prvi trener odradio vrhunski posao je istekao ugovor, a čelnici kluba su odlučili da priliku pruže mladom Milošu Markoviću koji je bio asistent Vladimira Vasovića.

Na žalost morali smo da privremeno usporimo realizaciju projekta čiji je cilj poziconiranje kluba na regionalnom i evropskom nivou. Budva je kao i svi klubovi koji su ekonomski zavisni od turizima u velikom problemu. Samim tim, već planirano učešće u Regionalnoj ligi i učešće na evropskoj sceni u kvalifikacijama za Ligu šampiona, smo morali da otkažemo. Istovremeno, formiraćemo daleko mlađu ekipu u odnosu na prošlu sezonu, ali od realizacije ciljeva iz projekta nismo odustali, samo smo se prilagodili novonastaloj situaciji. Primarni cilj je borba za titulu u Crnoj Gori, naglasio je za nedavno za Sport Klub, direktor Budve Nemanja Zenović.

Samo par dana kasnije, postalo je jasno da će Budva nastojati da odbrani tron i ponovo izbori plasman u Ligu šampiona, jer je mladoj i izuzetno talentovanoj ekipi stiglo značajno pojačanje.