Vojvodina igra samo jedan turnir i to u Trentu

Podeli:
CEV

Evropska odbojkaška konfederacija (CEV) objavila je konačan raspored turnira i utakmica prve runde kvalifikacija za Ligu šampiona. Novosadska Vojvodina igraće u F grupi samo jedan turnir i to u italijanskom Trentu, od 29. septembra do 1. oktobra.

Prvak Srbije će će prvog dana biti slobodan, zatim će 30. septembra igrati protiv Polonije iz Londona, a 1. oktobra protiv Trentina, domaćina turnira. Pobednik će izboriti plasman u drugu rundu, a preostale dve ekipe će takmičenje nastaviti u Kupu CEV.

Predstavnici svih ekipa dogovarali se koliko turnira će odigrati u okviru svoje grupe.

Tako će se u grupi A igrati tri turnira. Mladost Zagreb će biti domaćin prvog turnira od 22. do 24. septembra, Kapošvar drugog od 29. septembra do 1. oktobra, a Šijakut trećeg u Tirani od 6. do 8. oktobra.

U grupi B će se odigrati jedan turnir, u Galaciju u Rumuniji od 22. do 24. septembra. Učestvovaće Arkada Galaci, Ribola Kaštela i Ford Levoranta Sastamala.

U grupi C će igrati Jastržebski Vegijel, Strojitelj Minsk i Draisma Dinamo Apeldorn. Odigraće se jedan turnir, od 22. do 24. septembra u Poljskoj.

Predstavnici D grupe – Neftohimik Burgas, SK Zadruga AICH/DOB i Dinamo iz Moskve, dogovorili su se da odigraju dva turnira, oba u Blajburgu, u Austriji od 27. septembra do 2. oktobra. Trećeplasirana ekipa će igrati u šesnaestini finala Kupa CEV 2021. protiv Mladog radnika iz Požarevca.

U grupi E će igrati Šahtjor Soligorsk, Lindaren Volej Amrisvil i VC Grinjard Mazeik. Odigraće se jedan turnir, u Amrisvilu, od 6. do 8. oktobra. Niš će u šesnaestini finala Kupa CEV 2021. igrati protiv drugoplasirane ekipe iz E grupe.