Terzić: Vargas ima naš pasoš, čekamo dozvolu FIVB

Vesti odbojka 23. sep. 202013:12 > 13:27
Podeli:
FOTO: CEV

Još pre godinu dana, što je tada potvrđeno i objavom u Službenom glasniku RS, Kubanka Melisa Vargas, rođena 1999. godine, dobila je pasoš Srbije.

U međuvremenu, kancelarija Odbojkaškog Saveza Srbije, strpljivo je prikupljala dokumentaciju potrebnu da bi ova sjajna mlada odbojkašica dobila dozvolu i čelnika FIVB o promeni sportskog državljanstva, kako bi zaigrala za žensku seniorsku reprezentaciju Srbije.

Ta ideja, još nekada pre, oživela je na predlog selektora Zorana Terzića, koji je smatrao da bi Melisino angažovanje u budućnosti značilo dosta za žensku seniorsku reprezentaciju Srbije.

Iako sastanka Borda FIVB na temu zahteva o promenama sportskih državljanstava još uvek nije bilo, očekuje se da do kraja godine, i pored problema sa koronavirusom, stigne pozitivan odgovor iz Lozane. U tom slučaju, Vargasova bi do 2022. godine (uz prethodnu pauzu od dve godine), dobila mogućnost da zaigra za reprezentaciju Srbije.

Svi čekamo odgovor iz FIVB. Melisa je tu, sa mnom, u Fenerbahčeu. Ništa se nije promenilo od momenta kada je ona dobila pasoš Srbije. Važno je da su ljudi iz Saveza poslali zahtev u FIVB i nadamo se pozitivnom odgovoru.

O Melisinim igračkim kvalitetima ne treba puno raspravljati. S obzirom na to da se već posle Tokija sprema nova smena generacija u ženskoj seniorskoj reprezentaciji Srbije, sveža krv, pa makar i sa Kube, dobro će doći jednoj od najboljih selekcija na planeti.

Treba još znati da su Vargasovu pod svojom zastavom želeli mnogi, na prvom mestu Turci, koji su, kao i nekada pre u slučaju Tijane Bošković, obećavali milione.

Tijani nije bilo teško da se iz rodne Bileće okrene ljubavi prema Srbiji, a kod Melise je očigledno prevagnula neka ljubav prema Srbima, sa kojima se druži od momenta kada je sa 15 godina došla u Evropu.