Počinje EP u odbojci: Budite uz Sport Klub

Vesti odbojka 30. sep. 202019:20 > 19:25
Podeli:
oscg

Podgorica i Odbojkaški savez Crne Gore spremno dočekuju Evropsko prvenstvo za kadetkinje koje će od 1. do 9. oktobra biti odigrano u Podgorici, rekao je predsednik Saveza Cvetko Pajković.

Sve utakmice sa šampionata Evrope, na kojem će od selekcija iz regiona učestvovati Srbija, Slovenija i domaćin Crna Gora možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Crnogorske odbojkašice na prvenstvu Evrope igraće u grupi sa Italijom, Slovenijom, Turskom, Bugarskom i Slovačkom. Srbija je u grupi sa Belorusijom, Poljskom, Rumunijom i Rusijom. Nemačka je odustala od takmičenja.

Po dve najbolje selekcije iz svake grupe igraće polufinale i mečeve za medalju, dok trećeplasirane i četvrtoplasirane nastavljaju takmičenje mečevima za plasman od petog do osmog mesta.

Najboljih šest selekcija sa prvenstva Evrope obezbediće plasman na sledeće izdanje Svetskog prvenstva za odbojkašice do 18 godina, koje će se održati 2021. godine.

Imajući u vidu situaciju u regionu, ali i u Evropi i svetu, srećni smo što će šampionat biti održan. Svim selekcijama želim dobrodošlicu u Podgoricu i Crnu Goru i puno sreće. Siguran sam da ćemo uživati u kvalitetnoj odbojci“, naglasio je Pajković.

Organizacioni direktor šampionata, Igor Vušurović, podsetio je da Crne Gora i Odbojkaški savez posle sedam godina ponovo imaju čast da ugoste najbolje evropske ekipe, u konkurenciji kadetkinja.

Ono što je Savez uradio siguran sam da je više nego dovoljno za jedan uspešan turnir. Svi učesnici su zadovoljni uslovima i ambijentom u dvoranama. Ono što nam ne ide u prilog je situacija sa koronavirusom, ali uz poštovanje svih propisanih mera verujem da će i taj deo proći u najboljem redu“, rekao je Vušurović i nastavio:

Očekujem dobru atmosferu i kvalitetan turnir, kojim će se potvrditi kapaciteti Odbojkaškog saveza Crne Gore za organizaciju velikih takmičenja”

Generalni sekretar Odbojkaškog saveza, Ivan Bošković , naglasio je da je dodeljivanje organizacije Evropskog prvenstva najbolja potvrda koliko CEV ceni rad crnogorske asocijacije u proteklom periodu.

Zbog trenutne situacije imamo zahtevne procedure u cilju prevencije i zaštite od širenja virusa. Pobrinuli smo se da se u hotelima i dvoranama sve procedure CEV i prepruke Nacionalnog koordinaconog tela ispoštuju. Mi ćemo uraditi sve da šampionat protekne u najboljem redu. Svi učesnici moraju to shvatiti ozbiljno i ispoštovati mere do kraja, da bi mogli da uživamo u dobroj odbojci“, rekao je Bošković.

Utakmice šampionata Evrope biće odigrane u dvoranama sportskog centra Verde i Univerzitsko sportsko kulturnog centra. Sve utakmice možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

U prvom kolu, koje je na programu u četvrtak 1. oktobra, Srbija je slobodna, jer je Nemačka odustala od takmičenja, Crna Gora igra protiv Slovačke sa početkom u 20 časova, dok će Slovenija odmeriti snage sa Italijom. Ovaj meč počinje u 17 časova i 30 minuta.

Snage će prvog dana odmeriti Bugarska i Turska (15 časova), Belorusija – Rumunija (17 i 30), Rusija i Poljska (20 časova).