Slobodan Kovač novi trener Latine

Podeli:
SK

Posle pet godina, Slobodan Kovač se ponovo vraća u Italiju. Kako Sport Klub saznaje, bivši trener Peruđe i aktuelni selektor Srbije uskoro će preuzeti kormilo Top Volej Ćisterne, koja je posle prva tri kola Serije A na poslednjem, 12. mestu bez ijednog osvojenog boda.

Čelnici kluba iz Latine, koji su mnogo uložili u novi tim, razočarani su zbog činjenice što je Top Volej Ćisterna prerano ispala iz nacionalnog Kupa, a nakon toga doživela i tri ligaška poraza, od Milana, Padove i Pjaćence.

Zbog toga su odlučili da se zahvale Lorencu Tubertiniju i angažuju srpskog stručnjaka, koji je od odlaska iz Jastržebskog bio bez klupskog angažmana.

Kovač će preuzeti ekipu u narednoj nedelji, kada se završi sva papirologija, pa će u 4. kolu Ćisternu na gostovanju u Raveni voditi pomoćni trener Roberto Kokoni.

Latina ove sezone ima dobar tim, od stranaca su angažovani Kevin Tili, Nemac Krik, Bugarin Seganov, a tu su odranije Kanađanin Švarc i Nigerijac Onvuelo.

Jak adut Ćisterne su i Italijani, korektor Sabi, primač Randaco i iskusni Sotile, koji će biti od velike pomoći Kovaču.

Najboljem treneru Evrope iz 2019. godine, klub iz Latine biće šesti „trenerski” u karijeri, posle Radničkog iz Kragujevca, Sir Sejfti Peruđe, koju je vodio u dva navrata, Halkbanke, Belogorja iz Belgoroda i Jastržebskog.

U Latini su kroz istoriju igrali brojni srpski odbojkaši. Još davne 1999. godine u redove tadašnjeg člana A2 lige stigao je Vladimir Batez, uz čiju pomoć je ovaj klub naredne sezone ušao u elitu.

Za Latinu su još igrali Goran Vujević, Andrija Gerić, Vladimir Grbić, Novica Bjelica, Nikola Kovačević, Miloš Nikić, Saša Starović…

Ekipa Top Volej Ćisterne će u 5. kolu, 14. oktobra gostovati u Peruđi i taj meč biće u direktnom prenosu na kanalima Sport Kluba, što je prilika da prvi put na novom zadatku vidimo Slobodana Kovača.