Ruskinje (ponovo) šampionke Evrope

Vesti odbojka 9. okt 202021:55 > 21:58
Podeli:
CEV

Kadetkinje Rusije su šampionke Evrope.

Ruske odbojkašice u finalu su savladale Tursku i osvojile zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za kadetkinje u Podgorici – 20:25, 25:16, 25:12, 25:23.

Očekivano Ruskinje su došle do pete titule u ovoj konkurenciji, a četvrte uzastopne čime je nastavljena njihova dominacija u Evropi.

Iako je finale počelo osvojenim setom Turkinja, naredna dva seta u potpunosti su pripala favorizovanim Ruskinjama koje je predvodila sjajna Arina Fedorovceva.

U četvrtom setu viđena je velika borba, ali je od rezultata 22:22 Rusija vezala dva poena i na kraju realizovala drugu meč loptu ponovo zahvaljujući Fedorovcevoj.

Sa 26 poena ova mlada članica Dinama iz Kazanja bila je i najbolji poenter finala pa je na kraju zasluženo dobila nagradu za MVP igračicu šampionata.

Sjajan učinak u finalu imala je Natalija Suvorova sa 16 poena dok je Anastasija Žabrova dodala 13.

U reprezentaciji Turske, kapiten Pelin Eroktaj osvojila je 17, a Melisa Bikmen 16 poena.

Fedorovceva je pored MVP nagrade dobila i priznanje za jednog od dva najbolja primača servisa na turniru i to u paru sa Turkinjom Bikmen.

Laskavo priznanje za jednog od dva najbolja srednja blokera pripalo je i Heni Kurtagić iz Srbije, dok je drugi najbolji srednjak Ruskinja Natalija Suvorova.

Za najboljeg dizača proglašena je Turkinja Ezge Arslanaup, a prvi korektor je njena zemljakinja Pelin Eroktaj.

Italijanke su zahvaljujući liberu Emi Barbero osvojile jednu „utešnu“ nagradu.