Masoničić za SK: Trofej kao motiv, borićemo se za EP

Podeli:
FOTO: OSCG

Odbojkašice Galeba iz Bara uspele su da odbrane trofej u Kupu Crne Gore. U velikom finalu stigle su od 0:2 do 3:2 protiv Morače.

Izabranice Nikole Masoničića, koji je i selektor ženske odbojkaške reprezentacije Crne Gore, pokazale su mentalnu snagu i čvrstinu. Nisu klonule duhom ni kada se činilo da je sve gotovo i da Morača sigurnim koracima ide ka prvom trofeju u istoriji kluba.

„Imamo izuzetno mladu ekipu, ali sve su to odbojkašice koje su u mlađim selekcijama navikle da pobeđuju i koje ne prihvataju poraz kao opciju sve dok postoji nada da se stigne do trijumfa. Morača jeste kontrolisala dešavanja na terenu u prva dva seta, ali smo u nastavku uspeli da stignemo do igre koju smo planirali da prikažemo od prvog do poslednjeg minuta. Izuzetno sam zadovoljan zbog osvojenog trofeja, koji će biti veliki motiv za još jači rad u sezoni koja sledi“, naglasio je za Sport Klub Nikola Masoničić i nastavio:

„Sada se odmah postavlja pitanje da li su ambicije u novoj sezoni vezane za osvajanje trofeja. Iskreno, naš primarni cilj je da afirmišemo što više mladih odbojkašica, da budemo konkurenti najboljim ekipama Crne Gore, te da uz veliki rad i trud, stignemo do prilike da se borimo za pomenute trofeje. Ako se ukaže prilika, zgrabićemo je sa obe ruke, kao što smo to uradili u finalu Kupa koje je ostalo iza nas“.

Nikolu Masoničića i odbojkašice Crne Gore očekuju i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a san je da se ispiše stranica istorije, da se obezbedi plasman na prvo veliko takmičenje kada su odbojkašice u pitanju. Odbojkaši su već uspeli u tome.

Rivali Crnoj Gori biće Finska, Slovačka i selekcija OS Kosova. Odbojkašice Crne Gore biće domaćini prvog turnira, od 7. do 10. januara, dok će se drugi turnir odigrati u Slovačkoj, od 14. do 17. januara. Plasman na šampionat Evrope obezbediće prve dve selekcije iz grupe.

„Ima još dosta vremena do početka kvalifikacija, ali naravno da razmišljamo o njima, naravno da sanjamo da možemo da ispišemo stranicu istorije. Da bi to ostvarili trebaće nam mnogo rada, truda, vere i sreće koja je sastavni deo sporta. Finska i Slovačka su bolje rangiranje od nas, pa im samim tim pripada i uloga favorita na papiru. Međutim, papir je jedno, a parket nešto sasvim drugo. Dobro je što jedan od dva kvalifikaciona turnira igramo u Crnoj Gori, a jako je bitno što će Tanja Bokan i Nikoleta Perović biti u sastavu tima, jer je reprezentacija sastavljana od izuzetno mladih devojaka, kojima je neophodna sigurnost i iskustvo, kako bi izneli breme izuzetno važnih mečeva, kako bi san pretvorili u javu. Plasman na Evropsko prvenstvo ne možemo da obećamo, ali borbu do poslednjih atoma snage možemo“, naglasio je Masoničić.

Evropsko prvenstvo za odbojkašice igraće se naredne godine u Srbiji, Bugarskoj, Hrvatskoj i Rumuniji.