Kovač smenio Solija, Monca bez trenera

Vesti odbojka 20. okt. 202013:35 > 13:39
Podeli:
Foto: Lega Pallavolo

Posle pobede Kovačeve Ćisterne nad Moncom (3:1) u 6. kolu italijanske Serije A, ekipa iz grada Formule 1 smenila je trenera Fabija Solija.

To je i treća „trenerska glava” koja je pala u najjačem odbojkaškom Šampionatu od početka sezone, nakon što je Andrea Gardini napustio Pjaćencu, a Lorenco Tubertini ekipu Ćisterne.

Soli je u Monci započeo treću sezonu u ulozi prvog trenera, ali je njegov tim posle dobrih partija u Kupu, u prvenstvu zabeležio dve pobede i četiri poraza.

Bio je to razlog za ambicioznu upravu Monce da se zahvali na saradnji 41-godišnjem stručnjaku iz Modene.

Do imenovanja novog trenera, ekipu će voditi dojučerašnji drugi trener Monce, Masimo Ekeli.

A dan posle meča u kojem je njegov novi tim zabeležio prvu pobedu u sezoni, Slobodan Kovač, trener Ćisterne, nije krio zadovoljstvo:

Zadovoljan sam pobedom u jako važnom meču. U nekim završnicama setova, palo nam je dosta asova, što je bio plod nervoze i neke preterane želje za pobedom. Izbrisali smo nulu iz kolone za bodove i sada će svi morati da znaju da protiv nas neće biti lako: imamo dobar tim, sa nekoliko kvalitetnih italijanskih igrača. Čestitam ljudima u klubu, članovima stručnog štaba, koji su odradili dobru pripremu utakmice, ali i ekipi Monce, koja je jako kvalitetna”, zaključio je Kovač.

I pored pobede, ekipa Slobodana Kovača je na poslednjoj, 12. poziciji italijanske Serije A. U narednom kolu, Ćisterna u nedelju gostuje u Veroni, uz direktan prenos na kanalima Sport Kluba.