Budva želi titulu, Budućnost majstoricu

Podeli:
OK Budućnost
OSCG

Odbojkaši Budućnosti i Budve nastavljaju veliku borbu za titulu. Budvani su vodili sa 2-0, imali su prvu meč loptu za odbranu titule, ali su Podgoričani uspeli da vrate finalnu seriju u glavni grad Crne Gore.

Treći meč je na programu 16. aprila sa početkom u 17 časova i 30 minuta. Budva želi da iskoristi drugu meč loptu i stigne do trona, a Budućnost da izbori majstoricu koja bi se igrala u Budvi.

Podsećanja radi, Budva je prva meč dobila sa 3:1, drugi posle dramatične završnice sa 3:2, a Budućnost se vratila u finalnu seriju posle trilera u trećoj utakmici – 3:2. Isti rivali su igrali i u finalu Kupa, a trofej je osvojila Budva, koja je bila ubedljiva u meču odluke – 3:0.

Imali smo dogovor da se borimo za svaki poen, za svaki set, bez obzira na to, šta piše na semaforu. Nismo se predavali ni kada je Budva vodila sa 2-0 u seriji i 2:0 u trećem meču. Delovalo je da je sve gotovo, ali smo odbili da prihvatimo takav epilog, vratili smo se u meč, pa smo sada ponovo u igri kada je reč o osvajanju titule. Očekujem veliku borbu i u četvrtom duelu, odlučiće nijanse, a kao i svi u timu, verujem da možemo da stignemo do odlučujućeg petog meča, ili ti majstorice”, rekao je reprezentativni srednji bloker i jedan od najboljih igrača Budućnosti, Luka Babić.

Na drugoj strani čini se da su Budvani, posle 2-0 u finalnoj seriji i vođstva od 2:0 u trećem meču pomislili da je sve gotovo, a u takvim situacijama po pravilu sledi kazna.

Odigrali smo dobro u dosadašnjem delu finalne serije. Vodlili smo sa 2-0, imali prednost od 2:0 u trećem meču. Međutim, u nastavku smo dozvoli rivalu da prilično lako osvaja poene. Mi smo pravili greške, Budućnost je ušla u ritam, nastojali smo da zaustavimo nalet Podgoričana, ali nismo uspeli u tome, jer smo čekali na njihovu grešku, umesto da osvajamo poene”, naglasio je kapiten Budvana, Aleksandar Milivojević, pa nastavio:

Moramo malo da se presaberemo, da složimo kockice u mozaik za predstojeću utakmicu. Naravno, idemo na pobedu, ali sve moramo da ispravimo, počevši od prijema, preko dizanja, napada, pa do zaštite u odbrani. Sve moramo da dovedemo u red. Padale su nam lopte koje nisu tokom čitave sezone, zbog toga moramo da popravimo našu igru, ako želimo, a želimo da odbranimo titulu”.

Četvrti meč finalne serije igra se 16. aprila sa početkom u 17 časova i 30 minuta. Da li titula ostaje u Budvi, ili sledi, peti odlučujući meč, saznaćemo brzo.

Komentari

Vaš komentar