EP (Q): Češka opravdala ulogu favorita protiv BiH

Podeli:
CEV

Odbojkašice Bosne i Hercegovine, pod komandom srpskog stručnjaka, Stevana Ljubičića, poražene su u drugom kolu na kvalifikacionom turniru za Evropsko prvenstvo od selekcije Češke sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:17).

Prevagu na tasu Češke, donele su Gabrijela Orvosova sa 16, Mikaela Mlejnikova sa 13 i Andrea Kosanionova sa devet osvojenih poena. Kod Bosne i Hercegovine, raspoložene za igru u napadu, bile su Edina Begić sa 16, Dajana Bošković sa 12 i Edina Selmović sa sedam osvojenih poena.

Selekcija Bosne i Hercegovine nema mnogo razloga za tugovanje, naprotiv. Podsećanja radi, u prvom kolu, izabranici Stevana Ljubičića su pobedile Sloveniju sa 3:0, pa sada čekaju meč poslednjeg kola protiv Letonije, koja kasnije igra protiv Slovenije, a u prvom kolu je poražena od Češke sa 3:0.

Bosna i Hercegovina u slučaju pobede nad Letonijom, može da se nada osvajanju jednog od dva mesta koja vode na šampionat Evrope, a treba napomenuti da se naredni turnir igra u Zenici od 14. do 16. maja, te da ga možete pratiti na kanalima Sport Kluba.

Komentari

Vaš komentar